Molitev, ozdravitev in kvantna fizika

Veliko svetišč je po vsem svetu, od Lourdesa v Franciji, Medžugorja v Bosni, Santiaga de Compostele v Španiji ... In na vseh svetih krajih je običajno množica romarjev, ki se odpravijo na dolgo potovanje, da bi molili v krajih, kjer se pojavi posebna energija - vpliv polja, ki bi lahko imel zdravilne učinke na telesni, duševni in duhovni ravni.

Da ima molitev z namenom čudežne učinke, priznava tudi kvantna 
fizika.

 Foto: Unsplash
Da ima molitev z namenom čudežne učinke, priznava tudi kvantna fizika.  Foto: Unsplash

Relikvije svetnikov in molitve, ki jih recitirajo s kolektivno gorečnostjo, vernike postavijo v srce vere in postanejo ključ, ki lahko povzroči čudeže. Obstaja veliko primerov znanstveno nerazložljivih ozdravitev, pri katerih nadnaravno posredovanje postane edini možen odgovor. Prav to posebno poreklo pa otežuje sprejemanje tistih, ki zavračajo transcendenco, vendar ostajajo tisti, ki samozavestno verjamejo, da je v tišini duha in molitve nemogoče mogoče.

Toda kaj se v resnici zgodi v teh edinstvenih krajih? Kaj je razlog za učinke molitev?

Sveti kraji obstajajo po vsem svetu - in verniki se k njim že stoletja trumoma zgrinjajo.

Do pred nekaj desetletji so bila ta vprašanja zakonita le v okviru teološkega premisleka, zdaj pa se znanost in duhovna modrost usklajujeta.

Danes gledamo na celotno vesolje kot na celostno polje, povezano zunaj sfere snovi, prostora in časa, ki seznanja sedanjost s preteklostjo in pripravlja tla za prihodnost. Predstavlja temeljno raven informacij o resničnosti, na kateri so vse možnosti manifestacije in iz katerih vsi pojavi izhajajo v skladu z naraščajočo stopnjo zapletenosti, katerih odnosi niso niti linearni niti naključni, temveč sinhroni.

Brez meja

Življenje je elektromagnetizem in v vesolju je vse v vibraciji energije, ki ustvarja glasbo resničnostnih zvokov, v katere smo potopljeni; le stopnja zavesti se razlikuje. Naša navadna budna zavest je le ena od možnih vrst zavesti, ki jo le zelo tanka tančica loči od drugih popolnoma različnih potencialnih oblik. Gre za ne-lokalni fenomen, njegovega polja delovanja pa ne bi smeli zasnovati znotraj meja našega fizičnega telesa, ampak nasprotno, na neskončno razširjen način.

Vse to daje občutek, kako je stopnja brezčasnih informacij že v našem v telesu, ki presega hitrost svetlobe in biološke procese, ki urejajo elektromagnetne mehanizme, ki vodijo kompleksno dinamiko - kjer stopnja skladnosti postane temelj ne le za zagotavljanje zdravja notranjega sistema, ampak tudi za prenos visokokvantnih informacij o vsebnosti v zunanjo resničnost. Obe resničnosti, notranja in zunanja, pa druga na drugo seveda vplivata.

Čar čudežev

Čeprav obstaja veliko dokazov, je za molitev z namenom nejasno, kako ima lahko vsak človek dostop do tega potenciala visoko skladnih informacij, zaradi česar se proizvedena energija preusmeri na višjo raven, ki je sposobna prestaviti nizke in neorganizirane frekvence (odgovorne za stanje slabega počutja in bolezni) nazaj v vrsto, da se prilagodijo nadrejenemu informacijskemu polju, ki obvešča vse.

In tu verska praksa postane instrument, ki je dosegljiv vsem - kar omogoča, da se verniki odprejo prehodu stvarstva v čarobnem polju čudežev, kjer se lahko zgodi vse.


Najbolj brano