Dom v idiličnem in varnem okolju

Včeraj so pri zdravstveni postaji položili temeljni kamen za gradnjo doma starejših, ki bo četrti v Posočju. Njegova lokacija na bližnjem travniku z možnostjo sprehajanja v naravi bo v podporo pri premagovanju starostnih tegob, zdravstvena oskrba bo na dosegu. Pričakujejo zanimanje za vselitev.

Med zdravstveno postajo in domom starejših na bližnji livadi bo 
zgolj nekaj korakov. Foto: Občina Bovec
Med zdravstveno postajo in domom starejših na bližnji livadi bo zgolj nekaj korakov. Foto: Občina Bovec

BOVEC > Dom za 64 stanovalcev bodo v dveh letih zgradili s pomočjo države, ki bo prispevala pet milijonov evrov, milijon bo dodala Občina Bovec. Gradbeno dovoljenje je občina dobila že pred enim letom, septembra so s pristojnim ministrstvom in bodočim upravljalcem Domom ostarelih Nova Gorica podpisali tripartitni dogovor. Novogoriški dom finančno ne bo obremenjen.

Bovška lokacija za dom je idealna. Je poleg zdravstvene postaje in sredi narave, kar omogoča hitro zdravstveno oskrbo in sproščanje v prijazni okolici. Bovški župan Valter Mlekuž je polaganje temeljnega kamna pospremil s čustvenimi besedami: “To je eden najlepših dni v mojem županovanju. Naši ljudje so se morali zaradi različnih okoliščin v preteklosti izseljevati. Dom bo omogočil, da se ne bodo več, ko jim bo opešal korak. Pričakujem razpis za izvajalca, čez dve leti bomo prerezali otvoritveni trak.”

Kot je dogovorjeno, naj bi država prispevala 80.000 evrov na posteljo, če bo primanjkovalo, bo denar dodala občina. V domu bodo potrebovali 30 zaposlenih, ki jih bodo poskušali pritegniti v obdobju, ko bodo dom gradili.

Analize o tem, kolikšno naj bi bilo zanimanje, niso naredili. Ne dvomijo, da bo povpraševanje starejših domačinov in tudi ljudi iz vse Slovenije, glede na lokacijo, veliko.


Najbolj brano