Koprčani nespretno ob zmago

V vetrovnih Stožicah so nogometaši Olimpije in Kopra sklenili 23. krog prve SNL. Lepa predstava z napakami ožjih obramb na obeh straneh se je - na veselje vodilnega Maribora- končala brez zmagovalca.

Bede Osuji (obkrožen z nogometaši Olimpije) je Koper  povedel v  vodstvo, ki pa ni zdržalo do konca.  Foto: Robert Balen / Večer
Bede Osuji (obkrožen z nogometaši Olimpije) je Koper povedel v vodstvo, ki pa ni zdržalo do konca.  Foto: Robert Balen / Večer

Glede na zmago Maribora proti Taboru ekipama iz prestolnice in Istre ni preostalo drugega, kot da se medsebojnega dvoboja lotita z mislijo na poln izkupiček. Le ta bi namreč zmagovalca ohranil v praktično enakopravnem položaju v boju za naslov z vijoličastimi. Načrt se jima ni posrečil, tako da bodo Mariborčani neposredni dvoboj s Koprom pričakali tri točke pred kanarčki, ki so na drugem mestu.

Pogled na začetni postavil je obetal pravo poslastico, saj je domači trener Dino Skender na igrišče poslal kar štiri izrazito ofenzivno usmerjene nogometaše, medtem ko se je Zoran Zeljković derbija kroga lotil z napadalno trojico Kaheem Parris - Bede Osuji - Maks Barišić.

Olimpija : Koper 2:2 (1:1)

Stadion Stožice, gledalcev 1800 sodnik: Borošak (Spodnji Duplek) 6. Strelci - 1:0 Nukić (14), 1:1 Barišić (38), 1:2 Osuji (60), 2:2 Prtajin (84). Olimpija: Banić 5, van Bruggen 5,5, Ratnik 5,5, Boakye 6,5, Čabraja 5,5, Sešlar 6 (od 54. Mudražija 5,5), Pilj 6, Nukić 6,5 (od 82. Prelec 6), Matko 5,5 (od 68. Aldair 6,5), Ziljkić 6 (od 68. Kvesić 6), Prtajin 6,5. Trener: Dino Skender. Koper: Golubović 6, Bručić 6, Žužek 6 (od 60. Rajčević 5), Mittendorfer 6, Palčič 6,5, Pereira 6 (od 80. Kotnik 5,5), Vešner Tičić 6,5 (od 61. Đira 5,5), Guberac 6,5 (od 70. Colley 6), Parris 6,5, Barišić 7 (od 80. Šušnjara 5,5), Osuji 7. Trener: Zoran Zeljković. Rumeni kartoni: Čabraja, Ziljkić; Guberac.

Že od prvega sodnikovega žvižga sta se obe enajsterici odločno spustili v lov na zadetek. V prvih desetih minutah je kazalo, da bi lahko prvi zadeli Koprčani, vendar Barišiču, Parrisu in Mateju Palčiču ni uspelo zatresti mreže. Na drugi strani je v 14. minuti ljubljanske privržence razveselil Mustafa Nukić, ki je po podaji Aljoše Matka lepo sprejel žogo v koprskem kazenskem prostoru, izigral Izata Pereiro in z močnim strelom matiral nemočnega Adnana Golubovića.

Dogajanje na zelenici se nikakor ni hotelo umiriti, priložnosti so se na obeh straneh še naprej vrstile kot po tekočem traku. Kanarčki so do izenačenja prišli v 38. minuti, ko je po navidez nenevarni podaji Parrisa nezbrani domači vratar Ivan Banić žogo nespretno odbil Barišiču na nogo, ki je z veseljem sprejel darilo za svoj dvanajsti zadetek v sezoni. Končnica prvega polčasa je pripadla zmajem, ki so prevzeli pobudo tudi ob prihodu iz slačilnice, a so morali žogo iz svoje mreže vendarle najprej pobrati Ljubljančani.

V trenutkih, ko so zaradi poškodbe Žana Žužka imeli igralca manj, so Koprčani izpeljali izjemno akcijo, ki jo je po podajah Luke Vešnerja Tičića in Palčiča s strelom z glavo iz bližine zaključil Osuji. Zadetek je bil najprej razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja, a so sodniki v VAR sobi spremenili odločitev in Koprčani so se veselili vodstva z 2:1. V njihovem delu VIP lože je bilo opaziti tudi nekdanjega predsednika obeh klubov Milana Mandarića, ki je skupaj z vodstvom koprskega kluba spremljal zanimivo končnico.

Z osnovnošolsko napako jo je v 84. minuti začinil veteran Aleksander Rajčević, ki je dopustil, da ga je Ivan Prtajin prehitel in žogo “frcnil” prek Golubovića. Tako je razblinil sanje o drugi koprski zmagi na največjem slovenskem stadionu v aktualni sezoni.


Najbolj brano