Park Žaga dobiva končno podobo

Park Žaga na Kozini dobiva končno podobo. Športno-rekreacijske površine je občina dopolnila še z igrali, poligoni, sprehajalnimi potmi in kolesarskimi stezami, ki bodo v park privabljale še več obiskovalcev. Novost pa bo tudi gostinska ponudba na letnem vrtu.

Park Žaga bo z novimi igrali, poligoni, sprehajalnimi in kolesarskimi potmi, pa tudi z gostinsko ponudbo, nov  prostor za 
druženje.    Foto: Občina Hrpelje-Kozina
Park Žaga bo z novimi igrali, poligoni, sprehajalnimi in kolesarskimi potmi, pa tudi z gostinsko ponudbo, nov prostor za druženje.  Foto: Občina Hrpelje-Kozina

KOZINA > Park Žaga, ki ga je hrpeljsko-kozinska občina na območju nekdanjega Lesograda pri knjižnici začela urejati pred štirimi leti, ko so postavili športno-rekreacijske površine, so zdaj nadgradili še z adrenalinskim parkom, poligonom za vožnjo s kolesi, otroškimi igrali, sprehajalnimi potmi in kolesarskimi stezami za otroke, svoj kotiček s peskovnikom pa so dobili tudi najmlajši.

V okviru parka so postavili tudi letni vrt, občina pa do 7. marca z razpisom zanj išče tudi najemnika z gostinsko ponudbo, ki bo, kot pravijo na občini, “dodatno popestril ponudbo celotnega območja in spodbudil druženje v novem parku”. Izbrani ponudnik bo prevzel tudi upravljanje s parkom, med 1. majem in 1. septembrom pa bo moral organizirati tudi tri prireditve z živo glasbo.

Čeprav park dobiva končno podobo, na občini ob tem opozarjajo, da dela v njem še niso zaključena, “saj je do zaključka del in odprtja potrebna namestitev nekaterih varnostnih elementov in hortikulturna ureditev”. Novi del parka naj bi odprli 25. marca, občane pa medtem pozivajo, naj se na tem območju ne zadržujejo, saj park še ni varen za uporabo.


Najbolj brano