Minister: Nov priključek pri Ravbarkomandi je “smiseln”

Postojnski župan Igor Marentič je izkoristil priložnost in ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca ob vladnem obisku v regiji pozval, naj vendarle naredijo korak naprej in potegnejo iz predala predlog za dodaten, severni avtocestni priključek, ki je že dolgoletna želja in potreba Postojnčanov. Minister je sestanek z vodstvom Darsa obljubil v roku dveh tednov.

Nov avtocestni priključek, ki bi ga lahko umestili na območju Ravbarkomande,  bi skrajšal pot do Ljubljane 
in razbremenil glavni vpadnici v mesto. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Nov avtocestni priključek, ki bi ga lahko umestili na območju Ravbarkomande, bi skrajšal pot do Ljubljane in razbremenil glavni vpadnici v mesto. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > “Priključek bi bil pomemben predvsem za dnevne migrante, ki potujejo proti Ljubljani, približno 3000 jih je, kot tudi zaradi turizma in gospodarstva, saj se na tem območju razvija poslovna cona in postavlja večje postajališče tovornjakov z avtodelavnicami. Uporaben bi bil tudi za Dars v času zastojev, prometnih nesreč, delovišč na avtocesti, saj bi na ta način lažje uravnavali promet,” je poudaril Igor Marentič, ki je pred časom Darsu že predlagal, naj preuči možnost njegove umestitve, in sicer pred viaduktom Ravbarkomanda ali za njim pri bencinskem servisu.

Minister Jernej Vrtovec je obljubil, da bodo pobudo preverili in se v naslednjih dneh na to temo sestali z upravo Darsa. “Priključek bi bil smiseln, da se razbremeni center Postojne zlasti v poletnih mesecih, ko je v mestu veliko turistov, in da se tudi lokalnemu prebivalstvu omogoča lažjo mobilnost,” je ocenil.

Kljub temu, da se aktualni vladi izteka mandat, Marentič ostaja optimističen. “Če bi ta priključek dobil pametno podlago, ni strahu, da se projekt ne bi nadaljeval,” ocenjuje.


Najbolj brano