V nagradni igri Luke Koper “sodelujejo” tudi goljufi

Luka Koper je na svojem facebook profilu objavila nagradno igro v olimpijskem duhu. Več sodelujočih je ugotovilo, da so se v igro vmešali nepridipravi, ki v imenu Luke pošiljajo obvestilo o nagradah z navodilom, kako do njih. Med zahtevanimi koraki je tudi vpis PIN kode telefona.

Luka Koper v olimpijskem duhu  Foto: Luka Koper/Facebook
Luka Koper v olimpijskem duhu  Foto: Luka Koper/Facebook

KOPER > Kdor je želel sodelovati v nagradni igri, je všečkal facebook profil Luka Koper in odgovoril na nagradno vprašanje. Organizatorji so napovedali žrebanje nagrajencev v petek, 11. februarja.

Nemalo sodelujočih, ki so to storili na pravem profilu Luke, pa je kmalu po oddanem odgovoru prejelo sporočilo od Luka'Koper s čestitkami in navodilom, kako pridejo do nagrade. Koraki vključujejo klik na objavljeno povezavo in brezplačno registracijo. “Izvedite vsa dejanja, kot je izpolnjevanje podatkov in vnos PIN številke vaše telefonske številke in poslali vam bomo kodo,” piše v navodilih, kjer je večkrat poudarjeno, da je treba “registrirati svojo telefonsko številko”.

Obvestilo o nagradi s povezavo, na kateri se je treba registrirati z vnosom PIN kode telefona (Foto: posnetek zaslona)

Ob zahtevi po PIN kodi telefona je marsikdo zastrigel z ušesi in Facebooku prijavil lažni profil. To so storili tudi v Luki Koper. Več je prijav, večjo težo imajo, pojasnjujejo.

“Sproti smo blokirali lažne objave in upam, da jim ni kdo nasedel,” pravi Sebastjan Šik, vodja službe za odnose z javnostmi v Luki Koper. Šik sicer nima informacij o tem, kaj se zgodi, če nekdo od “nagrajencev” goljufom razkrije PIN kodo svojega telefona.

Lažni facebook profil Luka'Koper (Foto: posnetek zaslona)

Obvestilo o lažnih profilih, ki uporabljajo podobno ime, kot ga ima njihov uradni profil, so danes objavili tudi ob nagradni igri. In dodali, naj sodelujoči ne odpirajo povezav ter naj lažni profil prijavijo. “Tudi drugi organizatorji nagradnih iger, vešči rokovanja s facebookom, vedo povedati, da se takšne goljufije pogosto dogajajo,” opozarja Šik.


Najbolj brano