Kulturni praznik z lipicanci

Praznovanju slovenske kulture se bodo z več dogodki, ki se bodo zvrstili od 8. do 11. februarja, pridružili tudi na Krasu in v Brkinih.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

KRAS, BRKINI > Na kulturni praznik bo svoja vrata brezplačno odprla Kobilarna Lipica. Doživetja se bodo začela že zjutraj z vodenimi ogledi, razstavo otroških del Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana in razstavo 3. Ex- tempore Kras kulturnega društva Kras in s prikazom kovaštva. Aktivnosti, ki se bodo nadaljevale tudi v popoldanskih urah, bodo namenjene celi družini. Obiskovalci se bodo lahko srečali s Prešernom in Primičevo Julijo, se popeljali s kočijo, za otroke pa pripravljajo delavnice. Ob 15. bo zimska predstava Lipiške jahalne šole z glasbenimi gosti, Tinkaro Kovač, Tomažem Nedohom in Stefanom Bembijem.

Svoja vrata bosta obiskovalcem odprla tudi Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači (z vodenjem po razstavah in odkrivanjem skrivnosti filmskega sveta) ter Pomnik miru na Cerju. 9. februarja Kulturni dom Hrpelje vabi otroke na predstavo Povodni mož v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc. V petek, 11. februarja pa bodo na prireditvi Prešerno v Brkinih nastopili podružnica Glasbene šole Sežana iz Hrpelj in Kozine, Brkinska godba 2000, otroški in mladinski pevski zbor hrpeljske osnovne šole, sopranistka Anemarija Štefančič in Dora Bernetič. Kamišibaj predstavo pa bosta pripravili Lea Erman in Teja Gorup z mentorico Vesno Marion.


Najbolj brano