Tovornjaka sta prevažala preveč hlodovine

Novogoriški prometni policisti so v teh dneh z gozdarsko inšpekcijo in predstavniki podjetja Cestel, ki se ukvarja z izvajanjem meritev osnih pritiskov, skupnih mas in dimenzij tovornih vozil, v Zgornjem Posočju izvedli nadzor nad prevozom tovornih vozil. Dva voznika tovornjaka, ki sta prevažala preveč hlodovine, so oglobili.

Policisti so ustavili štiri tovornjake, dva  sta prevažala preveč hlodovine (fotografija je simbolična). Foto: STA
Policisti so ustavili štiri tovornjake, dva sta prevažala preveč hlodovine (fotografija je simbolična). Foto: STA

ZGORNJE POSOČJE > Policisti in gozdni inšpektorji so bili pozorni predvsem na tovornjake, ki so vozili med Tolminom in nekdanjim mejnim prehodom Robič. V sedemurnem nadzoru so ustavili in pregledali štiri tovorna vozila in pri tem ugotovili, da sta bila dva tovornjaka pri prevozu hlodovine preobremenjena.

S tehtanjem prvega tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom so policisti ugotovili, da je bila osna obremenitev preobremenjena za 23 odstotkov in s tem prekoračena največja dovoljena skupna masa skupine vozil za 5,5 tone oziroma za 13 odstotkov. Vozniku tovornjaka so zato za dva prekrška izdali plačilni nalog. Ker pa ju je storil v delovnem času, bodo prekrškovni postopek uvedli tudi zoper (gospodarsko družbo, pri kateri je zaposlen.

Pri tehtanju drugega tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom pa so ugotovili, da je bila osna obremenitev preobremenjena za 18 odstotkov in prekoračena največja dovoljena skupna masa skupine vozil za kar 9,5 tone oziroma za 23 odstotkov. Tudi drugega voznika tovornjaka so policisti zaradi dveh prekrškov oglobili. Voznika so zalotili pri prekrških v času, ko je opravljal dejavnost samostojnega podjetnika, zato bodo tudi zaradi tega uvedli prekrškovni postopek.

Gozdarski inšpektorji so natančno pregledali vsa štiri ustavljena tovorna vozila in enemu vozniku zaradi nepravilnosti, ki so jo ugotovili, izrekli opozorilo.


Najbolj brano