Za prijaznejše prometne rešitve

Do nedelje je mogoče še izpolniti vprašalnik o potovalnih navadah prebivalcev in obiskovalcev koprskega mestnega središča.

V koprski občini so  pripravili vprašalnik o potovalnih navadah prebivalcev in obiskovalcev mestnega središča. Foto: Gregor Mezgec
V koprski občini so pripravili vprašalnik o potovalnih navadah prebivalcev in obiskovalcev mestnega središča. Foto: Gregor Mezgec

KOPER > Odgovori bodo služili kot izhodišče za oblikovanje parkirnega in prometnega režima, ki ga želijo prilagoditi delu in bivanju v mestu. ”Pri načrtovanju novih, okolju in ljudem prijaznejših prometnih rešitev v mestu je pomembno prisluhniti tistim, ki v njem živijo, delajo oziroma ga obiskujejo,” so prepričani v koprski občini.

Vprašalnik o potovalnih navadah Koprčanov je del postopka priprave prometne študije Povečanje varnosti, razbremenitev javnih površin in upravljanje (mirujočega) prometa v starem mestnem jedru Kopra. “Želimo pridobiti mnenja o potovalnih navadah prebivalcev in obiskovalcev mestnega središča ter podatke o željah glede prometne ureditve v tem območju,” pojasnjujejo v občini.

Ocenjujejo, da bodo na podlagi pridobljenih podatkov lahko prepoznali ključne izzive zdajšnje prometne ureditve, obenem pa pripravili ukrepe in rešitve, ki bodo prilagojeni dejanskim potrebam mesta.

Ločena vprašalnika za prebivalce in obiskovalce starega mestnega jedra sta dostopna na spletni strani občine. Izpolniti ju je mogoče do nedelje.


Najbolj brano