Češki voznik s kombijem pred sabo avtovleko potiskal 90 metrov

Na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo je včeraj zvečer močno počilo in nato še nekaj časa močno škripalo. Voznik kombija je na voznem pasu trčil v vozilo avtovleke, na kateri je bilo poškodovano vozilo. Avtovleko je kombi pred seboj potiskal še približno 90 metrov.

V prometni nesreči na Ajdovskem huje poškodovana ena oseba. 
(Foto: PU Nova Gorica)
V prometni nesreči na Ajdovskem huje poškodovana ena oseba. (Foto: PU Nova Gorica) 

DOLGA POLJANA > Nesreča se je zgodila okoli 19.15 na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo v bližini Dolge Poljane. Novogoriški prometni policisti so ugotovili, da je 28-letni češki voznik z dostavnim kombijem fiat ducato peljal po hitri cesti proti Vipavi. Ko je dohitel tovorno vozilo, s katerim je vozil 34-letni voznik, po naših podatkih doma z Ajdovskega, pa hitrosti ni pravočasno zmanjšal. S prednjim delom kombija je zato trčil v zadnji del avtovleke, na kateri je bilo naloženo poškodovano vozilo.

Po trku je Čeh s kombijem avtovleko potiskal še približno 90 metrov. Nato pa sta se vozili ustavili na desnem prometnem pasu. 28-letni voznik se je v nesreči huje poškodoval, zlomil naj bi si nogo. Po pripovedovanju očividcev je imel kljub vsemu precej sreče, če bi se z njim peljal še sopotnik, pa bi bilo lahko še huje. Voznik avtovleke jo je odnesel brez poškodb, so sporočili z novogoriške policijske uprave. Je pa na obeh vozilih nastalo precej škode.

Na kraju nesreče so poleg policistov posredovali tudi ajdovski poklicni gasilci in tamkajšnja ekipa nujne medicinske pomoči. Predvidoma huje poškodovanega češkega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policisti so za 28-letnika odredili tudi strokovni pregled. Zaradi neprilagojene hitrosti ga bodo oglobili. O prometni nesreči bodo pripravili tudi poročilo za novogoriško okrožno državno tožilstvo. Zaradi nesreče in odstranjevanja posledic je bil promet na tem delu hitre ceste oviran približno dve uri in pol.


Najbolj brano