Za 33-letno Ljubljančanko usoden mraz?

Z Inštituta za sodno medicino so novogoriškim kriminalistom včeraj sporočili, da so v postopku sodne obdukcije ugotovili, kdo je ženska, ki so jo prejšnji teden našli mrtvo pri hitri cesti pri Črničah. Gre za 33-letno žensko z območja Ljubljane. Kriminalisti so ugotovili, da ni umrla nasilne smrti, neuradno naj bi bil zanjo usoden mraz.

Ženska, ki so jo prejšnji četrtek našli pri hitri cesti pri Črničah, ni 
umrla nasilne smrti. Foto: Leo Caharija
Ženska, ki so jo prejšnji četrtek našli pri hitri cesti pri Črničah, ni umrla nasilne smrti. Foto: Leo Caharija

ČRNIČE > Z novogoriške policijske uprave so včeraj sporočili, da so jih z Inštituta za sodno medicino obvestili, da so v postopku sodne obdukcije ženskega trupla, ki so ga prejšnji teden našli pri hitri cesti pri Črničah, ugotovili identiteto pokojne ženske. Gre za 33-letno slovensko državljanko. Po naših neuradnih informacijah gre za žensko z območja Ljubljane, kar je že takoj dokazoval tudi njen avto z ljubljanskimi registrskimi oznakami.

Medtem so novogoriški kriminalisti končali tudi kriminalistično preiskavo in sporočili, da niso ugotovili nobenih znakov nasilne smrti, prav tako pa tudi ne znakov, da bi pokojna umrla zaradi kaznivega dejanja. S tem je zgodba za policijo zaključena, zdaj bodo o svojih ugotovitvah le pisno obvestili novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Minuli četrtek dopoldne so domačini policiste obvestili o zapuščenem avtu na kolovozni poti v neposredni bližini hitre ceste skozi Vipavsko dolino pri vasi Črniče. Med ogledovanjem avta in kraja najdbe so policisti nedaleč od avta našli žensko truplo. V preiskavo so se vključili še kriminalisti novogoriške policijske uprave in zavarovali vse potrebne dokaze za nadaljnje preverjanje oziroma preiskovalne okoliščin smrti takrat še neznane ženske.

Pri preiskovanju trupla, kraja najdbe in avta so se novogoriškim preiskovalcem pridružili tudi strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija. Poleg vseh kriminalistično tehničnih ukrepov ter dejanj so med preiskavo kraja najdbe uporabili tudi policijski dron.

Strahove, da je bila pokojna ženska žrtev kaznivega dejanja, so zdaj torej nedvomno ovrgli strokovnjaki inštituta za sodno medicino. Po neuradnih informacijah naj bi pokojna Ljubljančanka živela neurejeno življenje, večkrat naj bi se tudi selila po raznih krajih Slovenije, imela naj bi tudi zdravstvene težave.

Poznavalci tovrstnih težav ravno temu pripisujejo krivdo, da se je pred usodnim večerom ali nočjo oddaljila od avta pri Črničah. Najverjetneje je nedaleč od avta potem obnemogla, nato pa je bil zanjo verjetno usoden mraz. Z novogoriške policijske uprave včeraj niso sporočili natančnega vzroka smrti pokojne Ljubljančanke.


Najbolj brano