Štorije iz gledališča: Zamujeni let

Ena zabavnejših prigod z mojih glasbenih popotovanj je notranji let na Kitajskem iz Guangzhouja, dvajsetmilijonskega mesta na jugu države, v Shanghai. Ker je mesto ogromno in je letališče na obrobju, sem se na pot odpravil veliko pred uro poleta - hotel sem biti v miru in brez naglice.

Vsestranski glasbenik in skladatelj Vasko Atanasovski trenutno 
ustvarja glasbo za februarsko premiero v SNG Nova Gorica Bolezen 
duše. Foto: Maja Pertič Gombač
Vsestranski glasbenik in skladatelj Vasko Atanasovski trenutno ustvarja glasbo za februarsko premiero v SNG Nova Gorica Bolezen duše. Foto: Maja Pertič Gombač

Ker je mesto ogromno in je letališče na obrobju, sem se na pot odpravil veliko pred uro poleta - hotel sem biti v miru in brez naglice.

Taksist me je pripeljal v eni uri in že sem v enem izmed lokalov velikanskega letališča pil kavo in si privoščil pozen zajtrk. Jedel sem počasi in vsake toliko pogledal na uro, a čas se ni hotel nikamor premakniti. Bral sem knjigo, naročil še limonado, da se nekako približam uri, ko bodo odprli okence, kjer bom lahko vsaj oddal prtljago.

No, končno so se kazalci premaknili in sprehodil sem se do pulta za check-in, kjer pa so mi na moje veliko presenečenje povedali, da je letalo že vzletelo! V šoku sem spraševal, kako je to mogoče, saj imam vendar še veliko časa. Naposled se je izkazalo, da sem, kljub rednim potovanjem, na letalski karti pomotoma gledal čas prihoda in ne čas odhoda! Naenkrat sem se znašel v prostorsko-časovni luknji in verjetno ves bled in z okroglimi očmi gledal v letališko delavko, ki je znala komaj kaj angleško, in se spraševal, kaj in kako naprej.

Vendar mi je bila v dlan brez večje zadrege položena nova karta za naslednji let, ki je bil že čez eno uro; prijaznost, ki je na Kitajskem ni nikoli zmanjkalo in zaradi česar se mi je med drugim ta dežela tudi tako zelo priljubila. Veselo in s toplino v srcu sem poletel v Shanghai novim dogodivščinam naproti in naposled pristal v Novi Gorici, da z Yulio Roschina in njenimi sodelavci naredimo predstavo o “duši”. Življenje je lepo.


Najbolj brano