Koprska tržnica bo v času nadkritja obratovala na nadomestni lokaciji

Začenjajo se pripravljalna dela za nadkritje koprske tržnice. Pred začetkom gradnje nadstrešnice bodo tržnico začasno preselili na del parkirišča, ki ga danes uporabljajo takssti. Parkirna mesta zanje je Marjetica Koper že uredila na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.

Tako bo videti koprska tržnica z nadstreškom.
Tako bo videti koprska tržnica z nadstreškom. 

KOPER > V koprski občinski upravi napovedujejo, da se bo gradnja nadstreška, če gre vse po načrtih, začela še ta mesec. Delavci družbe Adriaing, ki so ji zaupali izvedbo del, bodo na odprti del tržnice namestil fiksno kovinsko konstrukcijo, ki ne bo vpeta v zdajšnji objekt tržnice. “Pomembno je bilo tudi, da nadstrešek ne povzroči učinka tople grede in da prostor pod njim ohrani dovolj svetlobe. Nadstrešek bodo tako tvorile odprtine različnih dimenzij, pas ob fasadi obstoječega objekta in sredinska strešna črta, ki bo prečkala osrednjo ploščad s kamnito fontano in skulpturo japonskega kiparja, bosta v celoti zastekljena,” pojasnjujejo v koprski občini. Dela, vredna dober milijon evrov, bodo trajala predvidoma osem mesecev.

Med gradnjo nadkritja, ki bo trajala predvidoma osem mesecev, bo tržnica obratovala na parkirišču, ki ga zdaj uporabljajo taksisti.

Da bi tržnica tudi v času gradnje nemoteno obratovala, jo bo Marjetica Koper pred začetkom del preselila na parkirišče v neposredni bližini, ki ga uporabljajo izvajalci taksi prevozov. Območje so danes že izpraznili in ga razširili, stojnice bodo preselili prihodnji teden. Tržnica bo na novi lokaciji začela delovati konec prihodnjega tedna. Obratovalni čas ostaja enak kot do zdaj, od ponedeljka do sobote, med 7. in 13. uro, nespremenjena ostajata tudi način in lokacija dostave.

Taksistom je Marjetica Koper zarisala nadomestna parkirna mesta na bližnjem parkirišču Zeleni park 2.


Najbolj brano