V prizidku zadružnega doma v Pobegih bo podružnična lekarna

V Pobegih si obetajo širitev lekarniške mreže. Projekt predvideva umestitev podružnične lekarne v prizidek zadružnega doma, investitor projekta pa so Obalne lekarne Koper.

Podružnično lekarno Obalnih lekarn nameravajo umestiti v prizidek zadružnega doma. 



 Foto: Nataša Hlaj
Podružnično lekarno Obalnih lekarn nameravajo umestiti v prizidek zadružnega doma.  Foto: Nataša Hlaj

POBEGI > Direktorica Obalnih lekarn Koper Katja Gombač Aver potrjuje, da bo javni lekarniški zavod oddal ponudbo na javni poziv koprske občine za ustanovitev stavbne pravice za gradnjo podružnične lekarne v Pobegih. Izhodiščno nadomestilo za stavbno pravico, ki jo je določil sodni cenilec gradbene stroke, znaša 54.660 evrov za obdobje štirideset let. Direktorica pravi, da bo lahko več podatkov razkrila po zaključenem postopku in izbiri ponudnika.

Katja Gombač Aver, direktorica Obalnih lekarn Koper: “Oddali smo ponudbo na javni poziv za ustanovitev stavbne pravice za gradnjo podružnične lekarne v Pobegih.” (foto: Nataša Hlaj)

V koprski občinski upravi so že večkrat poudarili, da bo odprtje lekarne v Pobegih pomenilo veliko pridobitev za vse krajevne skupnosti, ki gravitirajo na to območje. Napovedujejo, da bi lekarna lahko delovala v pritličju prizidka objekta, v zgornji etaži pa bi v drugi fazi uredili prostore, v katere bi lahko umestili še eno ambulanto družinske medicine ali pa kaj drugega.

Območje med Bertoki, Pradami in Pobegi izpolnjuje vse tri kriterije za uvrstitev lekarne v lekarniško mrežo, in sicer število prebivalstva, oddaljenost od najbližje lekarne in organiziranost osnovne zdravstvene dejavnosti v kraju z najmanj vsakodnevno prisotnostjo vsaj enega zdravnika v splošni ambulanti.


Najbolj brano