Voznik avtomobila pospešil hitrost in zapeljal proti policistu

Včeraj nekaj minut pred polnočjo je policist ustavljal vozilo na Piranski cesti v Kopru. 41-letni voznik je med ustavljanjem nekoliko pospešil hitrost in še zapeljal proti policistu, ki je odskočil na pločnik. Policist je voznika preizkusil z alkotestom, ki je pokazal 0,44 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odredil pa je tudi strokovni pregled za droge. 41-letnik je obravnavan zaradi kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, v primeru pozitivnega rezultata strokovnega pregleda pa bo obravnavan še zaradi nevarne vožnje.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Na mejnem prehodu Starod so policisti v petek pri vozniku tovornega vozila, državljanu BiH, odkrili ponarejeno CMR potrdilo z namenom, da se izogne kršitvi omejitve tranzitnega prometa. Sledi mu kazenska ovadba.

Kraja delov stroja

Pri Izoli je nekdo z delovnega stroja znamke theuchi TB235 odmontiral planirno žlico in rotacijski power tilt. Javno podjetje je oškodovano za 10.000 evrov.

Razgrajal v trgovini

V petek okoli 20.45 je v eni od koprskih trgovin moški kršil javni red in mir. Ker se ni umiril, so ga policisti pridržali. Izdali so mu plačilni nalog zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

Napihal je

V petek v Pivki ob 23. uri so policisti 46-letnega voznika osebnega avtomobila preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0,76 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Piranu izginilo električno kolo

V Piranu je v soboto nekdo ukradel zaklenjeno električno kolo znamke KTM. Lastnik je oškodovan za 1900 evrov.

V soboto okoli 14. ure je na Šmarski cesti v Kopru 70-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeči avtomobil, ki ga je vozil tri leta mlajši voznik. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,56 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Zapeljal v kanal in zaspal

V soboto ob 23.20 so policisti prejeli obvestilo, da je na Šaredu v kanalu osebni avto, v njem pa nekdo spi. Na kraju so policisti identificirali 45-letnega voznika in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0,73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

40-letniku zasegli 25 gramov konoplje

Včeraj nekaj minut čez polnoč so policisti v Portorožu ustavili 40-letnega voznika mopeda. Na hitrem testu na droge je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil. Med postopkom so mu policisti našli in zasegli približno 25 gramov prepovedane droge konoplje. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Vozilo je skoraj v celoti zgorelo

Včeraj ob 13.30 se je na lokalni cesti iz Otošč proti Razdrtemu vžgalo vozilo. Na kraj so se takoj odpravili gasilci. 30-letni voznik je vozil osebni avto, ki je neregistriran, nezavarovan in brez registrskih tablic. Med vožnjo mu je zagorel izpušni sistem, zato je zapeljal desno izven vozišča na neutrjeno bankino, nakar je vozilo zdrsnilo dva metra navzdol. Po zaustavitvi je vozilo skoraj v celoti zgorelo. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Izginila yamaha

V Preložah pri Lokvi je nekdo z dvorišča ukradel motorno kolo znamke yamaha YZ250F Cross, modro-bele barve, vredno 1750 evrov.

Italijanka je pregloboko pogledala v kozarec

Včeraj ob 21.40 so na Škofijah policisti ustavili 35-letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Italije, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznico so pridržali, sledi ji obdolžilni predlog.

Smučar zbil otroka

Včeraj okoli 13. ure so policisti prejeli obvestilo o nesreči na smučišču SC Cerkno. Na kraju so ugotovili, da je 34-letni smučar med smuko po progi Počivalo nepravilno prehiteval pred seboj vozečega mlajšega smučarja (otroka) in ga pri tem zbil. Otrok se v trčenju k sreči ni poškodoval.

Voznik začetnik izgubil nadzor nad vozilom zaradi neprilagojene hitrosti

Včeraj nekaj minut po 20. uri se je zgodila prometna nesreča izven naselja Plave. 20-letni voznik začetnik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti iz naselja Plave proti Solkanu. Ko je pripeljal do desnega ovinka za dolgo ravnino, je zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku, na mokri in posipani cesti izgubil nadzor nad vozilom in zaneslo ga je naprej na levo smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik drugega vozila (kombi) in trčil vanj. Po trčenju je osebno vozilo 20-letnega voznika odbilo naprej in v desno, kjer je z desnim delom avtomobila oplazil varnostno ograjo na desni strani vozišča, nato pa je njegovo vozilo ponovno odbilo v levo, kjer je s prednjim delom vozila trčil v kamnito steno (na levi strani vozišča). Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.


Najbolj brano