V novi številki Primorskih novic preberite

Darko Milanič, slovenski nogometni trener z največ lovorikami, že pol leta uspešno poveljuje pisani druščini ciprskega prvoligaša Pafosa. Pred Izolanom z ugledom in trenerskim renomejem so odločilni tedni v boju za največji uspeh v zgodovini mladega kluba v ruski lasti. Jutri objavljamo pogovor z njim.

Darko Milanič Foto: Pafos FC
Darko Milanič Foto: Pafos FC

Na Goriškem so pretreseni: v dveh dneh odkrili dve trupli

Dve najdeni trupli v dveh dneh ter preiskava umora in poskusa uboja v prvih dveh tednih novega leta je črna statistika novogoriških kriminalistov, ki še vedno intenzivno ugotavljajo, kdo je v noči na torek z nožem vzel življenje 26-letnemu Solkancu T. P.. V četrtek pa so pri Črničah odkrili žensko truplo.

Tudi Sebastjan Vežnaver udeleženec bojev znotraj SDS

Začasni generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot si že več mesecev neuspešno prizadeva, da bi ga imenovali za poln mandat, saj ne izpolnjuje pogojev za ta položaj. Druga njegova težava pa je, da se mu zatika tudi pri prerazporejanju več kot četrt milijarde evrov letnega proračuna in pri zamenjavi dobaviteljev.

V minulih dneh več nakupov vinjet kot novih okužb z omikronom

Edina številka, ki v teh dneh prekaša število novookuženih s koronavirusom, je število prodanih novih elektronskih vinjet za vožnjo po naših avtocestah. V sredo so jih vozniki kupili kar 11.255, pravi prodajni dnevi pa šele prihajajo. Slovenska vinjeta že velja tudi za avtomobile iz Turčije, Portugalske, Latvije, Vatikana in celo Kanade.

Pediatrinja Jasna Čuk Rupnik o Dnevih cepljenja, anticepilcih, (ne)zaupanju v stroko in posledicah epidemije za otroke

“Kako uveljaviti strokovne informacije, je za družbo zelo velik izziv, saj je borba proti znanosti prav nerazumljiva,” pravi pediatrinja, primarij Jasna Čuk Rupnik. Čeprav je že več let upokojena, ostaja dejavna. Med epidemijo pomaga pri cepljenju proti covidu-19 v mobilni enoti Zdravstvenega doma Sežana. Na javnost se obrača tudi s poglobljenimi in kritičnimi razmisleki, s katerimi želi prispevati k uvidu, da je bilo v epidemiji zaradi napadov na stroko nepotrebnih smrti veliko preveč. Jutri objavljamo intervju z njo.

Sedem milijonov za izolski kulturni center bo dala država, devet pa občina

Vlada bo prispevala 7,170.225 evrov za Istrski kulturni center Izola, ki ga je uvrstila v načrt razvojnih programov 2021-2024. To je sklenila na četrtkovi seji. Preostali del skupno 16,438.851 evrov vrednega projekta, torej dobrih devet milijonov, bo prispeval občinski proračun.

V Vipavi se napovedujejo nove tožbe

Vipavski svetniki so se na zahtevo sedmih kolegov na prvi izredni seji seznanili s podrobnostmi o 14 sodnih in skoraj 30 inšpekcijskih postopkih, v katerih nastopa občina. Jasno je tudi, kdo se je odločil za tožbe in kdo bo plačal stroške ter morebitne odškodnine. “Odločil sem se jaz. To so procesi, ki jih vodi občina in kakršnekoli stroške iz tega naslova bo plačala občina,” je odgovoril župan.

Najverjetnejši je izgon številke 1 svetovnega tenisa

Avstralski minister za priseljence Alex Hawke je danes uporabil izvršna pooblastila za preklic vize prvega teniškega igralca sveta Srba Novaka Đokovića na podlagi javnega interesa. Đokoviću grozi izgon tik pred začetkom odprtega prvenstva Avstralije, kar skuša preprečiti na sodišču. Jutrišnje pravdanje se bo zavleklo v nedeljo, teniški turnir pa se prične v ponedeljek.

Štorje sz škrinje (5): Je pršu Mario!?

Nona Vanca je po pokojnem možu prejemala skromno penzijo. Njene delovne dobe ni bilo moč izmeriti, saj ni bila nikoli zaposlena. Je pa kljub temu imela več “poklicev”. S tremi otroki in pogostimi selitvami je bila mati, žena, gospodinja, čistilka, kuharica, vzgojiteljica, učiteljica, najraje pa je bila pohajačka.


Najbolj brano