V novi številki Primorskih novic preberite

Od sobote bo del ceste med Ilirsko Bistrico in Podgradom pri odcepu za Podbeže zaradi obnove popolnoma zaprt. Voznike o tem že nekaj časa obveščajo table ob cestišču. Vasi bodo odrezane, vaščane, šolo in gasilce pa so o zapori in obvozu obvestili tik pred zdajci.

O popolni zapori ceste med Ilirsko Bistrico in Podgradom so doslej  
obveščale le obcestne table. Foto: Danijel Cek
O popolni zapori ceste med Ilirsko Bistrico in Podgradom so doslej obveščale le obcestne table. Foto: Danijel Cek

“Cepljenja ne smemo enačiti s politično opredelitvijo!”

Zdravstveno ministrstvo je pripravilo dneve cepljenja, ki bodo od četrtka do sobote potekali tudi na Primorskem. “Vsak cepljeni šteje, da ukrotimo epidemijo!” sporočajo zdravstveni domovi. Ob tem pa še: “Cepljenja ne smemo enačiti s politično opredelitvijo!”

Pred vsakim večjim sestankom se po novem vsi samotestirajo

Primorska podjetja zelo resno jemljejo možnost, da bi omikron z delovnih mest umaknil veliko zaposlenih in morda celo ogrozil poslovanje. Marsikje so še poostrili zaščitne ukrepe.

DOSJE SUHORCA/PADEŽ (2)

Velika investicija za slabo vodo

Zagotavljanje pitne vode za Istro iz zbirnega jezera Suhorca/Padež bo drago, tehnološko zahtevno in tvegano, opozarjajo biologi, ekologi in strokovnjaki za vode.

So mladeniča zabodli?

Kriminalisti preiskujejo smrt mladeniča v Novi Gorici. Krvne sledi, ki bi morebiti pripeljale do orožja, s katerim naj bi ga napadli, je iskala tudi za to izurjena psička.

Ekipi z Nanosa ukradli počitnice

Članom ekipe Vojkove koče na Nanosu je nekdo izpred nosa izmaknil petlitrsko steklenico, v kateri so zbirali prispevke za skupni kolektivni dopust.

Pred 9. uro ne bodo leteli

Občina Bovec in predstavniki civilne iniciative ter upravljalca letališča so enotni: letališče je življenjskega pomena, hrup bodo omejili na minimum.

Manj praznih kilometrov in časa

Teoretični preizkus vozniškega izpita in izpitne vožnje bo znova mogoče opravljati tudi v Ajdovščini.

Namesto sabljačev v palačo raziskovalci

Palača Baseggio oziroma borilnica v Kopru je skoraj obnovljena. V njej bodo domovali Center za beneško zgodovino in kulturno dediščino ter raziskovalci Znanstveno-raziskovalnega središča.

Išče se idrijski športnik leta

Občina Idrija, v kateri je šport podcenjen in ima na voljo ene najbolj zastarelih in pomanjkljivih športnih objektov v Sloveniji, je končno dobila športno zvezo. Ta zbira predloge za podelitev priznanj najboljšim športnikom.

FHŠ z Unescom o dediščini

Ustanovili so Katedro za interpretacijo in izobraževanje za spodbujanje celostnih pristopov k dediščini.

Prihaja Zimski festival

Po lanski odpovedi zaradi epidemije bo letos v Ljubljani vendarle zazvenel 5. Zimski festival, mlajši brat poletnega festivala.


Najbolj brano