Nad virus tudi z madžarsko kuhinjo

Športni razpleti so že v osnovi nepredvidljivi, v zadnjih dveh letih pa je v rezultatski enačbi navzoč še trdovratni virus z veliko izločilno močjo. Vsaj začetek leta 2022 bodo koronski protokoli še narekovali pravila igre. Kar nekaj tekem oziroma športnih dogodkov je novi val virusa že preložil na boljše čase, karantenske odločbe krojijo tudi sestavo moštev pred jutrišnjim začetkom evropskega prvenstva za rokometaše.

Bojazen, da bi tekmovanje morali odpovedati oziroma prestaviti, kot se je to zgodilo s poletnimi olimpijskimi igrami v Tokiu ali evropskim prvenstvom v nogometu, je vendarle odveč. Dnevna skrb za zdravje in še bolj za izid testov pa ostaja. Pozitiven je pridevnik, ki je med športniki že nekaj let med najbolj osovraženimi, nemara še bolj od poraza. S pozitivnim dopinškim testom so bili športniki ožigosani, njihova športna pot pa zapečatena.

Dnevna skrb za zdravje in še bolj za izid testov pa ostaja. Pozitiven je pridevnik, ki je med športniki že nekaj let med najbolj osovraženimi, nemara še bolj od poraza.

Pozitiven test na novi koronavirus nima tako negativnega prizvoka, a lahko vseeno uniči športnikove sanje, tudi olimpijske. Čez slab mesec se bodo začele igre v Pekingu. Predstavljajte si, da bi kdo od slovenskih adutov, za katere bi stiskali pesti, ostal brez nastopa zaradi pozitivnega testa. Na naslednjo olimpijsko priložnost bi moral počakati štiri leta. Če bi jo seveda dočakal, se ognil poškodbam in ujel vrhunsko formo.

Izgubiti tekmo brez boja je scenarij, s katerim se navijači in športniki težko sprijaznijo. V primeru pozitivnega testa jim ne preostane drugega kot prisilni premor, ki je doletel tudi Andrejo Slokar. Ajdovska alpska smučarka je izpustila tekmi svetovnega pokala za Zlato lisico in sinočnji slalom v Schladmingu. Rokomet sodi med ekipne športe, reprezentance bodo lahko na evropskem prvenstvu od tekme do tekme posegale tudi po menjavah. Selektorji si v prvi vrsti želijo, da jim ne bi botrovali zdravstveni kartoni.

Slovenska izbrana vrsta se je doslej kar dobro izogibala nevšečnostim, na domačih pripravah je uspešno zaprla vrata virusu. Če ji bo to uspelo tudi na Madžarskem, si bo pripravila lepo izhodišče za spodoben rezultat. Medalje ne gre zahtevati, lahko pa predstave po okusu slovenskih privržencev. Nekaj se jih bo gotovo podalo tudi v Debrecen, še več pa nemara v Budimpešto.

Madžarske dvorane bodo odprte za gledalce, igranje v navijaškem ozračju je vendarle precej bolj spodbudno kot pred praznimi tribunami. Gledalci poskrbijo za nepogrešljivo začimbo. Bomo videli, komu bo teknila madžarska kuhinja.


Preberite še


Najbolj brano