Domačin v avtomobilu prerezal varnostne pasove

Koprska prometna policista sta na Kozini ustavila avtomobil in ugotovila, da je 57-letni domačin prerezal oba prednja varnostna pasova. Policista sta še ugotovila, da je spodnji del varnostnih pasov pripet na zunanji stranski del sedeža, vtič za pripenjanje pa na zgornji del pasu. Vozilo sta izločila iz prometa in odvzela registrske tablice. Voznik, ki je hkrati tudi odgovorna oseba podjetja, si je prislužil globo 1000 evrov v imenu pravne osebe in 100 evrov kot voznik.

57-letnik s Kozine je v svojem avtomobilu prerezal varnostne 
pasove. Foto: PU Koper
57-letnik s Kozine je v svojem avtomobilu prerezal varnostne pasove. Foto: PU Koper

Zimske Olimpijske igre so pred vrati

V Izoli je nekdo vlomil v klet in lastnikom ukradel dva para moških smuči, dva para ženskih smuči, štiri pare smučarskih palic, štiri pare smučarskih čevljev, dirkalno kolo Colnago in gorsko kolo. Škodo lastnik ocenjuje na 8500 evrov.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali en ilegalni prehod državne meje, in sicer državljana Indije pri Ilirski Bistrici.

Vlomili v hišo

V Budanjah je nekdo vlomil skozi okno kopalnice v pritličju hiše in pregledal prostore. Po prvih podatkih je ukradel nekaj denarja. Ali je ukradel še kaj drugega, oškodovanci še ugotavljajo. Policisti bodo po zaključku preiskave spisali kazensko ovadbo.

Avto obrnilo na streho

44–letna voznica avtomobila je sinoči okoli 23.45 peljala po regionalni cesti iz Cola proti naselju Kalce. V Podkraju je pripeljala na predel, kjer je bila cesta možno zasnežena. Zaneslo jo je v desno, kjer je peljala najprej po bankini in nato po hribu navzdol nekaj deset metrov pod cesto. Pristala je na lokalni cesti, na strehi. Voznica je bila po prvih podatkih laže poškodovana in so jo odpeljali na preventivni pregled v Zdravstveni dom Ajdovščina. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina. Voznici so izdali plačilni nalog.

Led s tovornjaka padel na kombi

Na hitri cesti H4 med Nanosom in Podnanosom je danes dopoldne vozniku s tovornega vozila padel večji kos ledu na streho kombija ter poškodoval streho in vetrobransko steklo. Prometni policisti bodo povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.


Najbolj brano