Kdor je želel, je za en dan postal Božiček

Klub študentov Ilirska Bistrica se je tudi lani decembra pridružil dobrodelnemu projektu Božiček za en dan. V njegovem okviru so zbrali 155 daril za socialno ogrožene otroke in starostnike.

V bistriškem klubu študentov se je za akcijo Božiček za en dan 
letos nabralo 155 daril.
V bistriškem klubu študentov se je za akcijo Božiček za en dan letos nabralo 155 daril. 

ILIRSKA BISTRICA > V Klubu študentov Ilirska Bistrica (KŠIB) že od leta 2015 sodelujejo pri vseslovenski akciji Božiček za en dan. Cilj te akcije je, da lahko vsak, ki ima željo biti dobrotnik “Božiček”, prek spleta izbere obdarovanca in mu pripravi darilni paket, ki ga odnese na eno od zbirnih mest po Sloveniji.

Akcija je nastala na pobudo in pod vodstvom Savine Goličnik, ko je na humanitarni odpravi v Južnoafriški republiki odkrila projekt Santa’s Shoebox, princip obdarovanja, ko “Božiček” v škatlo za čevlje pripravi darilo za izbranega otroka, in ga ob vrnitvi v domovino leta 2012 prvič izvedla kar iz dnevne sobe in prtljažnika osebnega avtomobila.

Tako so prireditelji projekta, za katerim stoji Zavod 364 in skupina posameznikov, ki iz želje po ustvarjanju dobrega v svetu projekt vodi in v njem sodeluje na vseh nivojih, že prvo leto uspeli obdariti 225 otrok. Akcija je iz leta v leto rasla, v letu 2016 so jo razširili še na socialno šibkejše starostnike, akcija pa je bila precej odmevna tudi na socialnih omrežjih in v medijih. Predlani so tako obdarili že več kot 11.100 otrok in starostnikov. V vseh letih skupaj pa so podarili že več kot 78.291 daril.

Lanskega decembra so v bistriškem klubu študentov zbrali 155 daril, kar je za 12 daril več kot predlani. “Seveda smo morali tudi letos upoštevati epidemiološke omejitve, kljub temu pa se je nabralo še več daril. Zadovoljni smo, saj je to ena od akcij, ki se ji Bistričani vsako leto res pridružimo s srcem,” so povedali v KŠIB.


Najbolj brano