Kdo bo gradil postojnski vodni park?

Občina Postojna je ponovno objavila javni razpis za izbor zasebnega partnerja za gradnjo in upravljanje z vodnim parkom. Rok za prijave se izteče 14. januarja. Prvi razpis se je oktobra končal neuspešno, saj edini prijavitelj, mednarodni konzorcij, ni izpolnil vseh pogojev, nato pa se je na odločitev občine pritožil.

Vodni park v Postojni bi po sedanjih načrtih ponujal tri notranje bazene  in zunanji zabaviščni del.  Foto: Arhiv Občine Postojna
Vodni park v Postojni bi po sedanjih načrtih ponujal tri notranje bazene in zunanji zabaviščni del.  Foto: Arhiv Občine Postojna

POSTOJNA > Ker je konzorcij kasneje od pritožbe odstopil, so razpis novembra ponovili, rok za prijave pa podaljšali še do 14. januarja 2022. “V nasprotnem primeru bi morali čakati na odločitev revizijske komisije, kar pa bi postopek izbire partnerja močno zavleklo,” je povedal postojnski župan Igor Marentič, ki sicer ne dvomi, da se bo mednarodni konzorcij italijanskega podjetja in dveh španskih partnerjev tudi v drugo prijavil na razpis.

“Resnično si želim, da konec prihodnjega leta začnemo z gradnjo tega prepotrebnega bazena, ki ga tako otroci kot odrasli nestrpno pričakujejo,” pravi župan. Na očitke, da zaradi hladne postojnske klime zunanje bazenske površine večji del leta ne bodo uporabne, pa odgovarja, da bo celoletna uporaba pokritega dela parka z olimpijskim in dvema manjšima bazenoma po izračunih bodočih investitorjev pokrila stroške obratovanja. “Investitorju smo tudi že predlagali, da bi največji zunanji bazen pokrili s premično kupolo. Je pa to še stvar pogajanj,” je še povedal.


Najbolj brano