V Bovec se vrača BOFF

Po tem, ko ga lani zaradi covida-19 ni bilo, se v Bovec vrača festival filmov o naravi in športu v njej - Bovec Outdoor film Festival (BOFF). V 14. izvedbi festivala bo v Kulturnem domu Bovec od danes do 30. decembra na ogled 36 filmov.

Na sporedu bodo filmi o naravi in ekologiji, predvsem pa o podvigih 
plezalcev, alpinistov, smučarjev, kolesarjev, kajakašev ... Foto: Frank Kretschmann
Na sporedu bodo filmi o naravi in ekologiji, predvsem pa o podvigih plezalcev, alpinistov, smučarjev, kolesarjev, kajakašev ... Foto: Frank Kretschmann

BOVEC > V tridnevnem poznopopoldanskem in večernem sporedu bodo na zaslonu velike dvorane bovškega kulturnega doma prikazali 36 filmov. Med njimi bo deset filmov domače produkcije. V tekmovalni spored je uvrščenih 30 filmov. Kar 13 od teh je v kategoriji dolgi športni filmi, eden manj v kategoriji kratkih športnih filmov. Ostali so v kategoriji narava in ekologija, nekaj pa je tudi reklamnih, ki so izven tekmovalnega programa.

O nagrajencih bodo tudi tokrat odločali obiskovalci. V času festivala organizator zagotavlja brezplačno testiranje s hitrimi testi na covid-19. Filmski spored je pripravljen tematsko. Prvi dan, ko bo spored odprla okrogla miza na temo trajnostne mobilnosti v Sloveniji in Alpah, bosta v ospredju narava in ekologija, nato pa bodo platno prevzeli kolesarji, smučarji, deskarji in seveda plezalci, alpinisti, kajakaši ...

Projekcij se bo udeležila večina domačih avtorjev in akterjev, tako da bo mogoče z njimi ob projekcijah tudi poklepetati. Med spremljevalnimi prireditvami festivala sta poleg že omenjene okrogle mize tudi razstava grafik in izdelkov rokodelca Jureta Sodje (Moonchild Snowboards), predavanje alpinista Luke Stražarja, izlet v jamo Srnico ter ponudba knjig na stojnici. V času festivala bosta na Kaninu potekali še lavinska in free ride delavnica.


Najbolj brano