Podjetja, ki lahko, ob koncu leta pomagajo z donacijami

Praznično obdobje je tudi čas za donacije. Številna uspešna podjetja z dobrodelnimi prispevki pomagajo najbolj ranljivim in ustanovam, ki za pomoč bolnim in pomoči potrebnim nujno potrebujejo opremo, na katero bi po rednih postopkih čakali predolgo, ali do nje sploh ne bi prišli.

Zaposleni iz Pivke in Delamarisa so napekli  slaščice za
Zaposleni iz Pivke in Delamarisa so napekli slaščice za 'angele' iz izolske bolnišnice. 

PRIMORSKA > V družbi Elektro Primorska so že konec novembra z donacijo v višini 25.000 evrov šempetrski bolnišnici pomagali do sodobne opreme za ambulantno histeroskopijo ginekološko-porodniške službe. Za letošnjo večjo donacijo bolnišnici so se v podjetju odločili tudi zato, ker so zaradi epidemije, kot je v zadnjem času veliko slišati, ostali zdravstveni programi zapostavljeni.

Donacije namesto poslovnih daril

V podjetju Intra Lighting so namesto poslovnih daril donacijo v višini 5000 evrov namenili Fundaciji Vrabček upanja. Ta bo denar namenila za nakup dveh električnih postelj, ki bosta izboljšali pogoje pacientov in olajšali delo zdravstvenemu osebju na Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori.

Podjetje Nomago je varnim hišam v Celju, Ljubljani in Novi Gorici predalo nove hladilnike, mikrovalovne pečice, steklokeramične plošče, grelnike vode, sesalnike, vgradne pečice, pralne stroje in druge gospodinjske aparate, s katerimi so opremili vse tri lokacije, v katere se vsako leto zatečejo številne ženske, matere in njihovi otroci.

Zaposleni iz Pivke in Delamarisa napekli slaščice za 'angele' iz izolske bolnišnice
Kako pomembno je, da v stiski nisi sam in da lahko računaš na pomoč, opogumljajočo besedo in nasmeh, dobro vedo v skupini Pivka Delamaris. Lani septembra jih je val okužb spravil skoraj na kolena, a so ga premagali, ker so znali delovati povezano, ob strani pa so jim stala tudi druga podjetja. Podjetje dobrodelnih organizacijam daruje večkrat letno, letos pa so se zaposleni domislili še posebne donacije za zdravstveno osebje v covid oddelku in na intenzivni negi izolske bolnišnice. Delavci in delavki iz proizvodnje so zanje spekli ali zbrali slaščice, da se jim tako zahvalijo, jim polepšajo dan in vrnejo vsak delček dobrega, ki ga nesebično razdajajo dan za dnem. Podjetje pa je k sladkim darilom dodalo še zdrave ribje dobrote. Oboje sta v izolsko bolnišnico odpeljali zaposleni Vesna Iličič in Zagorka Panič, ki sta tudi pobudnici za to donacijo. Predali sta jih dežurni sestri Suzani in drugim, ki se nesebično razdajajo v skrbi za sočloveka. SR

Vračajo v lokalno okolje

Goriška visokotehnološka podjetja Advansys, Business Solutions, Editor, Goap, Instrumentation Technologies in TPE Elektronika tudi letos del svojih uspešnih poslovnih rezultatov v skupni akciji vračajo v lokalno okolje. Denar, ki bi ga podjetja sicer namenila za darila poslovnim partnerjem, so donirali Osnovni šoli Kozara Nova Gorica s programom, prilagojenim za otroke s posebnimi potrebami, in Območnemu združenju Rdečega križa Mežiške doline.

OŠ Kozara bo donacijo namenila za pripravo in organizacijo razstave, na kateri bodo javno prikazali, da zmorejo učenci veliko več, kot je znano v ožjem lokalnem okolju. Območno združenje Rdečega križa Mežiške doline pa bo donacijo namenilo za nadaljevanje intenzivnega programa rehabilitacije sedemletnega dečka.

Vsako leto 10.000 evrov bolnišnici

Podjetje Soške elektrarne Nova Gorica, ki svojo novoletno donacijo že tradicionalno namenja šempetrski bolnišnici, je ček v vrednosti 10.000 evrov v četrtek predalo bolnišnici, kjer bodo denar namenili za nakup ventilatorja za intenzivno enoto. Podjetij, ki tako ali drugače, tudi med letom, pomagajo pomoči potrebni je seveda še veliko več. Omenili smo le tista, ki so nas o donaciji obvestila.

Hoteli LifeClass Portorož so le dan pred božičnim večerom Splošni bolnišnici Izola podarili statični in prenosni hladilnik, ki sta namenjena shranjevanju cepiv proti virusu Sars-Cov-2 in nekaterih drugih cepiv, ki bosta bolnišnici v teh časih prišla zelo prav. “V čast in veselje mi je, da smo lahko v Hotelih LifeClass Portorož izpeljali to koristno donacijo, s katero smo izrazilo solidarnost in podporo zdravniškemu osebju v tem predbožičnem obdobju,” je po predaji donacije povedal član uprave Istrabenz Turizem Aleš Buležan.


Najbolj brano