Odprli popolnoma prenovljeni hipermarket Mercator v Kromberku

Prenovo hipermarketa v Kromberku so tamkajšnje krajanke in krajani že težko pričakovali, saj jim nudi veliko izbiro izdelkov za gospodinjstvo. Mercator je ob odprtju predal donacijo Varstveno delovnemu centru Nova Gorica in Društvu za podvodne dejavnosti Soča, po krajšem kulturnem programu pa sta trak slavnostno prerezala predsednik Mercatorjeve uprave Tomislav Čizmić in župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič .

 Foto: Marko Vitas,CalistoM
Foto: Marko Vitas,CalistoM

Novogoriški župan je ob tej priložnosti poudaril, da je pred dvajsetimi leti Mercatorjev center v Kromberk vnesel novo energijo in napovedal razvoj tudi tega, bolj industrijskega dela Nove Gorice. Predsednik Mercatorjeve uprave pa se je zahvalil tako zvestim kupcem kot zaposlenim v hipermarketu, saj so v prenovo vložili veliko dela.

Mercatorjev trgovski center v Kromberku ima 3.071 m2 trgovske površine in zaposluje 55 trgovk in trgovcev. Mercatorjev trgovski center v Kromberku je bil zgrajen leta 2001 kot odgovor na ponudbo, ki so jo do tedaj kupci iskali čez mejo. Nato pa so sem redno zahajali kupci iz Italije, ki so kupovali predvsem kakovostne delikatesne izdelke, meso in vino.

Novosti v prenovljenem hipermarketu so trafika, nevtralna oprema in hladilna tehnika, nove so tudi strežne linije in blagajne, med katerimi so zdaj tudi samopostrežne z gotovinskim in brezgotovinskim plačilom, nova je razsvetljava. Zato je takoj opazna umestitev oddelka sadja in zelenjave takoj ob vhod v trgovino in premik mlečnega programa v prvi del prodajalne skupaj s ponudbo izdelkov za zajtrk. Tam je priročna ponudba izdelkov za hitro zaužitje kot so kava mimogrede, sokovnik za sveže stisnjene sokove, hladilnik s ponudbo svežih ter sladkih in slanih prigrizkov.

Večja kot prej je tudi ponudba eko in posebne hrane, nova je pekarnica s samopostrežnim pekovskim pecivom in kruhom, zraven pa je tudi ponudba pic in izbranih toplih izdelkov za takojšnje zaužitje. Dobrodošel je tudi kotiček z ročno rezanim pršutom in mortadelo, povečana je ponudba izdelkov lokalnih proizvajalcev Radi imamo domače, ribarnica pa je umeščena na boljšo lokacijo poleg mesnice. Poudarjeni so tudi nekateri drugi oddelki kot vinoteka, kozmetika, otroški program in izdelki v akciji.

Kot je ob večjih Mercatorjevih prenovah običaj, je poslovodja trgovine Tjaša Rovtar predala donacijo Varstveno delovnemu centru Nova Gorica, Tanja Erjavec, vodja Mercatorjevega maloprodajnega območja, pa Društvu za podvodne dejavnosti Soča.

Pripravili so zanimiv kulturni program kitaristk Kitare za dušo, ki delujejo v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje UNITRI Nova Gorica in vadijo v prostorih Mercatorjevega centra v Zlatem kotičku ter nastop mlade plesalke plesne šole PRO_Dance pod mentorstvom Nike Mlakar.

Kupci so se ob odprtju hipermarketa dodatno razveselili brezplačne kave Minute, jabolka in žetona za voziček ob vhodu, akcijskih popustov in promocij v trgovini, večji nakupi so bili nagrajeni s pečenico in zeljem, najmlajše pa je razveselil tudi obisk Božička s sladkimi dobrotami in balončki. In tako kot včasih, je bilo odprtje trgovine za krajane še vedno poseben dogodek.


Najbolj brano