Šrot: “S posojili Fructala nisem bil natančno seznanjen”

Na novogoriškem okrožnem sodišču se je danes začela in po ponovnem zaslišanju Boška Šrota, nekdanjega predsednika uprave Pivovarne Laško, tudi kmalu zaključila glavna obravnava v zadevi, v kateri Fructal od Šrota oziroma njegovega podjetja Atka Prima že od leta 2011 terja skoraj enajst milijonov evrov.

Boško Šrot s svojim zagovornikom ob prihodu na novogoriško 
sodišče. Foto: Nace Novak
Boško Šrot s svojim zagovornikom ob prihodu na novogoriško sodišče. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Ajdovski Fructal, zdaj v lasti srbskega Nectarja, naj bi imel enajst milijonov evrov škode zaradi posojil, ki jih je moral dajati s Šrotom povezanima družbama Infond Holding in Center Naložbe v času menedžerskega prevzema Pivovarne Laško med letoma 2008 in 2009.

“Glede kreditov, ki jih je dal Fructal, lahko še enkrat povem, da nisem niti vedel kdaj, za kakšne zneske je šlo in pod kakšnimi pogoji so bili dani,” je povedal Šrot in dodal, da o tem ni nikoli komuniciral z vodilnimi v Fructalu, saj so te zadeve vodili tisti, ki so bili zadolženi za finančne posle.

Odškodninske tožbe proti Šrotu in družbi Atka Prima so na podlagi posebne revizije poslov Pivovarne Laško iz leta 2010 vložile tudi hčerinske družbe Pivovarna Union, Radenska in Delo. Nekateri sodni postopki so se na drugih sodiščih že končali.

Sodnica Nataša Vižintin Komel, že tretja v tem postopku, ki se je začel pred desetimi leti, je predlog po dodatnem zaslišanju še nekaterih prič zavrnila in odločila, da je na podlagi že izvedenih dokazov in zaslišanj zadeva zrela za zaključek, saj se vleče že predolgo. Sodba pa bo izšla pisno.


Najbolj brano