Konec tedna vrata odpira še smučarski center Cerkno

V petek kot zadnje od večjih slovenskih smučarskih centrov vrata odpira še smučišče Cerkno, kjer imajo trenutno na voljo 80 centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Tudi pri njih opozarjajo, da bo uporaba žičniških naprav in prog dovoljena le tistim, ki izpolnjujejo pogoj PCT, hitro testiranje pa bodo izvajali na vstopni točki Počivalo.

Na smučišču Cerkno bodo med 9. in 16. uro obratovale šestsedežnica Počivalo, štirisedežnica Brdo, dvosedežnica Grič, vlečnica Dolina ter otroški tekoči trakovi in vrtiljak, prav tako bo odprta 
tekaška proga. Foto: Saša Dragoš
Na smučišču Cerkno bodo med 9. in 16. uro obratovale šestsedežnica Počivalo, štirisedežnica Brdo, dvosedežnica Grič, vlečnica Dolina ter otroški tekoči trakovi in vrtiljak, prav tako bo odprta tekaška proga. Foto: Saša Dragoš

CERKNO > Hitro testiranje bodo sicer izvajali le v soboto in nedeljo med 8. in 11. uro zjutraj in bo za slovenske državljane brezplačno, medtem ko bo za tujce stalo sedem evrov.

Kot so sporočili iz družbe Hotel Cerkno, bodo med 9. in 16. uro obratovale šestsedežnica Počivalo, štirisedežnica Brdo, dvosedežnica Grič, vlečnica Dolina ter otroški tekoči trakovi in vrtiljak, prav tako bo odprta tekaška proga.

Upravljavec smučarskih naprav v Cerknem sicer razpolaga tudi s hotelom, ki ponuja okoli 300 ležišč, z zasedenostjo pa so za zdaj zadovoljni. “Če bo zima radodarna s snežnimi pogoji kot doslej in ne bo drastičnih novih zdravstvenih ukrepov, se nam na podlagi trenutnih rezervacij obeta dobra sezona,” je za STA povedal direktor prodaje in trženja v Hotelu Cerkno Borut Pirih.

Večina ostalih smučarskih centrov - Rogla, Krvavec, Kope, Vogel, Kranjska Gora, Kaninu in Golte - je svoja vrata vsaj delno odprla že pred dvema tednoma, na Mariborskem Pohorju pa so sezono zagnali prejšnji konec tedna. Na Rogli za ta konec tedna napovedujejo še odprtje najzahtevnejših smučarskih prog na Jurgovem, na Krvavcu pa v petek in soboto z nočnim sankanjem odpirajo tudi sankaško sezono.


Najbolj brano