Sem pa tja, z najnovejšimi uspešnicami

Ponovitve prve abonmajske predstave nove sezone SSG so se že zaključile in naslednja uprizoritev, pričakovana Meja sneženja v režiji Gorana Vojnovića, bo sledila v drugi polovici januarja. Praznični čas med produkcijama pa ne bo trenutek za počitek. Poleg vaj za novo predstavo se gledališče odpravlja na več gostovanj.

Predstava Čudovita je postavljena v božični čas in te dni gostuje po Sloveniji. Foto: Agnese Divo
Predstava Čudovita je postavljena v božični čas in te dni gostuje po Sloveniji. Foto: Agnese Divo

Avtor Jure Karas je postavil zgodbo glasbene komedije Čudovita v božični okvir. Gre namreč za družinsko srečanje ob praznikih na domu samske in čudaške Vite, ki je navidezno najbolj ekstravagantna in nekonvencionalna med vsemi. Obnašanje drugih, ki so obsedeni s poslovnim in življenjskim uspehom, pa bo na koncu spremenilo sliko tega živahnega večera. Predstava režiserke Tijane Zinajić uspešno gostuje od poletja, a je posebno primerna v tem prazničnem času; 14. decembra je gostovala v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, 15. bo olepšala večer občinstva Kosovelovega doma v Sežani, na božični večer bo v SiTi teatru v Ljubljani, januarja pa bo obiskala še gledalce v Brežicah in Šentjurju.

Novomeško gledališče bo razveselilo tudi otroke, saj je 16. decembra uvrstilo v program poetično pravljico o prijateljstvu Medved z miško na ramiMiroslava Košute in Tadeja Piška. Otrokom bo namenjen tudi veseli in pojoči popoldan v petek, 17. decembra, v gledališču Tartini v Piranu, kjer bo na sporedu glasbena pravljica Na dvorišču Ferija Lainščka in Lojzeta Krajnčana.

Abonenti SSG, ki so z nakupom abonmaja izkoristili priložnost izleta na Reko, si bodo 18. decembra ogledali v HNK Ivana Zajca koprodukcijo Kiss me Kate. Muzikal Cola Porterja po komediji Ukročena trmoglavka Williama Shakespearja je ognjemet dovtipov, zabavnih situacij, petja in plesa, ki je navdušil občinstvo tako v italijanski kot v hrvaški različici. Avtorski projekt Patrizie Jurinčič FinžgarBidovec-Tomažič: Tovarištvo je v novembru in decembru doživel več ponovitev, tudi ob openski počastitvi 80. obletnice drugega tržaškega procesa. V sredo, 22. decembra, bo obiskal publiko SŠKD Timava v Kulturnem društvu v Jamljah.

V tem mesecu se je ponovno začelo tudi sodelovanje SSG s člani tržaškega Pen Cluba, ki berejo dramska besedila v programu sezone in se o teh pogovarjajo z avtorji, dramaturgi in režiserji. Prvo srečanje je bilo z Luco Quaio, avtorjem enodejanke Tako bližji, ki bo spomladi doživela praizvedbo.


Najbolj brano