Jutri odpirajo smučišče na Lokvah

Na Lokvah so padavine v minulih dneh poskrbele za 40 do 50 centimetrov debelo snežno podlago. Pogoji za odprtje smučišča so izpolnjeni. Vlečnica začenja jutri dopoldne z obratovanjem. Glede na vremensko napoved pričakujejo dober obisk.

Zaradi lepe vremenske napovedi jutri na Lokvah pričakujejo   dober 
obisk. Foto: Leo Caharija
Zaradi lepe vremenske napovedi jutri na Lokvah pričakujejo dober obisk. Foto: Leo Caharija

LOKVE > 130 metrov dolgo vlečnico na Lokvah bodo zagnali jutri ob 10. uri. V minulih dneh je na Lokvah zapadlo do pol metra snega. Karta za otroke bo šest, za odrasle pa osem evrov. Kot je povedal vodja smučišča Mitja Kobal iz Goriške akademije deskanja in smučanja, ki po pogodbi z novogoriškim zavodom za šport tudi letos skrbi za smučišče, bo poskrbljeno tudi za šolo smučanja in izposojo opreme, smučarske tekače pa čaka 1,2 kilometra dolg krog steptane proge za tek.

Letos odpirajo nekoliko prej kot lani

V lanski zimi, ki je bila s snegom na Lokvah zelo radodarna, tako da bi lahko izvedli 60 smučarskih dni, je, kot je pojasnil Kobal, zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja virusa covid-19, vlečnica obratovala le pet dni. Letos si vsekakor nadejajo boljše smučarske sezone. Aleksandra Fortin, direktorica novogoriškega zavoda za šport, je izpostavila, da odpirajo smučišče letos še nekaj dni prej kot lani, ko so vlečnico pognali 16. decembra.

Smučanje le s pogoji PCT

“Smučišče bo obratovalo od 10. do 16. ure, zagotovo ob vikendih, med tednom pa odvisno od vremena in obiska,” je pojasnila in opozorila, da je za vstop na smučišče potrebno izpolnjevanje PCT pogojev. Zagotovo bo veliko ljudi, še posebej družin z majhnimi otroki, prišlo tudi na vzpetino ob smučišču, ki ima že dolga leta status vsem dostopnega sankališča.


Najbolj brano