SOŠKE VILE - nova moderna soseska v Solkanu

V Solkanu v neposredni bližini kajakaškega centra in reke Soče so naprodaj vrhunske atrijske hiše, v 3. podaljšani gradbeni fazi, s 191 m2 bivalne površine, 3 parkirišči, vrtno uto in ograjenim atrijem.

Soseska enodružinskih hiš ob meji z Italijo je drugačna že na prvi pogled, saj gre za urbanistično dovršeno naselje in arhitekturno usklajeno celoto. Značilen element mediteranskega prostora so hiše z intimnimi vrtovi oz. ograjenimi atriji, kjer opečnate pregradne stene zastirajo in odstirajo zasebnost stanovalcev.

Vsaka hiša stoji na samostojni parceli in ima svoje priključke na komunalno infrastrukturo. Vse hiše imajo skupni ekološki otok za komunalne odpadke ter šest parkirišč za obiskovalce. Hiše so grajene klasično iz opeke in betonskih plošč, zunanja podoba je zaokrožena s fasadno opeko v dveh odtenkih. »V soju zahodnega sonca fasade dobijo še posebej lepo barvo, kar bo naselju vlivalo toplino,« je prepričana avtorica projekta iz biroja Ofis arhitekti.

Hiše so prostorne in prilagodljive željam posameznih lastnikov. V pritličju so predvideni servisni prostori, utility, prostorna kuhinja in dneva soba, ter kotiček za »domačo pisarno«, v nadstropju pa različno število spalnic oziroma sob za morebitne druge potrebe stanovalcev ter dve kopalnici.

loris pritličja

Tloris I. nadstropja

Večina izbranih materialov je naravnih, z mislijo na energetsko učinkovitost stavbe in dobro počutje stanovalcev.

Objekti se ponašajo z nadstandardno višino stropov z večjimi notranjimi volumni, prostori so izredno svetli. Velika panoramska okna vzpostavljajo povezavo med notranjimi in zunanjimi vrtnimi prostori in omogočajo izhode na odprto iz praktično vseh prostorov. Višine nadstreškov na glavni fasadi omogočajo poleti osenčenje do spodnjega roba oken, kar povzroča prijetno klimo v stanovanju tudi v najhujši vročini, medtem ko pozimi, ko je vpadni kot sončnih žarkov nižji, omogoča osončenost globoko v notranjost prostorov. Stavbno pohištvo je iz masivnega lesa, s troslojno zasteklitvijo, kar se bo odražalo v ekonomiji ogrevanja oz. hlajenja, kot tudi v zagotavljanju visoke zvočne izolativnosti objekta.

Hiše so kupcem na voljo v 3. podaljšani gradbeni fazi, kar v praksi pomeni, da so zunaj končane, znotraj pa pripravljene na dokončanje po željah kupcev.

V celoti je urejena zunanja ureditev, vključno z zatravitvijo in zasaditvijo drevesa v atriju, narejeni so nadstreški za tri avtomobile in macesnova vrtna uta. Preostala zasaditev bo prepuščena okusu stanovalcev. Nudimo možnost dokončanja do zaključene gradbene faze po individualnih željah.

Izkoristite ugodno decembrsko ponudbo in si privoščite novo obliko bivanja!

Informacije: ETA INVEST d.o.o.,

www.soskevile.si

Prodaja: 031/331 165 ali prodaja@eta-invest.com


Najbolj brano