S ponarejenimi spričevali pod luške žerjave

V Luki Koper zadnje dni razburja odkritje nekaj ponarejenih spričeval pri zaposlenih v operativi podjetja; po neuradnih informacijah naj bi šlo za zaposlene na kontejnerskem terminalu. Na koprski policiji so potrdili, da zadevo preiskujejo.

Službe v Luki Koper so tako zaželene, da se najdejo tudi kandidati, 
ki predložijo ponaredek spričeval.   Foto: Zdravko Primožič/FPA
Službe v Luki Koper so tako zaželene, da se najdejo tudi kandidati, ki predložijo ponaredek spričeval.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Začelo se je z anonimnimi prijavami v podjetju. “Na podlagi prejetih anonimnih prijav smo obravnavali nekaj primerov sumov ponarejenih listin. V dveh primerih smo sprožili ustrezne postopke, ki so še v teku, zato jih ne moremo komentirati,” so potrdili v Luki Koper.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za ponarejena spričevala poklicnih in srednjih šol, na podlagi katerih so osumljeni dobili delo v Luki Koper. Po prvotnih govoricah v pristanišču naj bi šlo za več deset primerov, a kot smo izvedeli, so za zdaj pod drobnogledom imeli šest primerov. Dva primera, v katerih so se sumi potrdili, so sprožili disciplinske postopke in sum ponarejanja listin prijavili policiji. Šlo naj bi za ponarejena spričevala slovenskih izobraževalnih inštitucij.

Povprečna plača v Luki Koper znaša skoraj tri tisoč evrov.

V Luki pa niso odgovorili na naše vprašanje, ali bodo zdaj izpeljali širše preverjanje spričeval, ki so jih zaposleni predložili v prijavah za zaposlitev.

“Predkazenski postopek poteka,” potrjujejo v koprski policijski upravi.


Najbolj brano