Stara menza se spreminja v Hišo dobre volje

Stara menza v Cirju se spreminja v Hišo dobre volje, dnevni center za starejše občane, ki bo deloval pod okriljem Doma upokojencev Nova Gorica. Center bodo predvidoma odprli na začetku septembra.

Poleg stavbe stare menze bodo obnovili še balinišče in uredili 
okolico. Foto: Petra Mezinec
Poleg stavbe stare menze bodo obnovili še balinišče in uredili okolico. Foto: Petra Mezinec

KOMEN > Novogoriški dom upokojencev tudi vodi dela. Na javnem razpisu so izbrali Komunalno stanovanjsko podjetje Sežana, ki bo z deli predvidoma zaključilo do maja.

Dobrodošla pridobitev

“Pričakujemo, da bi z aktivnostmi obveščanja pričeli konec spomladi oziroma na začetku poletja, dnevni center pa bi prve uporabnike sprejel na začetku septembra,” je pojasnil Bojan Stante, direktor Doma upokojencev Nova Gorica. Dnevni center so poimenovali, tako kot vse dnevne centre za starejše občane, ki delujejo pod njihovim okriljem, Hiša dobre volje. Ta je v občini Komen, kjer živi visok delež starejšega prebivalstva, dobrodošla pridobitev.

Skupna vrednost investicije znaša 347.000 evrov, denar za obnovo obstoječe stavbe pa je novogoriški dom prejel iz evropskih kohezijskih skladov prek ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V stavbi bodo uredili prostor za druženje in dnevne aktivnosti starejših, prostor za počitek in nego, sanitarije in dogradili manjši prizidek, s čimer bodo omogočili dostop tudi gibalno oviranim. Poleg tega bodo obnovili še balinišče pred menzo in uredili okolico.


Najbolj brano