Vlada razrešila Ireno Majcen z vrha sklada kmetijskih zemljišč in gozdov

Vlada je na današnji seji izdala odločbo o razrešitvi Irene Majcen s položaja direktorice Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS. S petkom jo bo na tem položaju začasno za leto dni kot vršilec dolžnosti direktorja zamenjal Aleš Tolar.

Irena Majcen Foto: Tamino Petelinsek/STA
Irena Majcen Foto: Tamino Petelinsek/STA

LJUBLJANA > Vlada Ireni Majcen, ki bi se ji štiriletni mandat iztekel novembra 2022, očita nezakonita ravnanja, postopanja, kršitve obveznosti dobrega poslovanja in v nekaterih primerih premalo aktivno vlogo direktorice sklada.

Prejšnji teden ji je generalni sekretariat vlade poslal obvestilo o razlogih za razrešitev ter s pozivom, naj se o teh razlogih pisno izjasni. To je storila v petek, vlada pa je danes njeno obrazložitev in pojasnila proučila in ugotovila, da ni uspela dokazati, da so očitki neutemeljeni, so po seji vlade sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Kot so dodali, je pristojni organ na podlagi določb zakona o zavodih dolžan razrešiti direktorja, če pri svojem delu ne ravna po predpisih in splošnih aktih zavoda ali neutemeljeno ne izvršuje sklepov organov zavoda ali ravna v nasprotju z njimi oz. če povzroči zavodu večjo škodo ali hujše motnje pri opravljanju dejavnosti.

Aleš Tolar, ki bo v petek prevzel položaj vršilca dolžnosti direktorja Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS, je magister mednarodne ekonomije ter diplomirani organizator dela - informatik in je trenutno zaposlen na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije. Ima bogate vodstvene izkušnje in dolgoletne izkušnje pri vodenju različnih projektov na področju kmetijstva, so pojasnili na ministrstvu.


Najbolj brano