Egon Stopar: Naročamo tako, da se ljudje v čakalnicah ne srečujejo

“Naši zdravniki v ambulanti, po telefonu in elektronski pošti dnevno obravnavajo tudi po 100 pacientov, delajo v nujni medicinski pomoči, nadomeščajo sodelavce,” se je direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar odzval na negativne komentarje na njegovo prošnjo, naj se ljudje zaradi preobremenjenosti ambulant po pomoč obračajo le v primerih nujnih stanj in neodložljivih storitev.

Prazne čakalnice so v trenutnih epidemioloških razmerah ključne za zmanjšanje možnosti prenosa okužb in ne pomenijo, da ambulante ne delajo.  Foto: Alenka Tratnik
Prazne čakalnice so v trenutnih epidemioloških razmerah ključne za zmanjšanje možnosti prenosa okužb in ne pomenijo, da ambulante ne delajo.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Na Ajdovskem je bilo v zadnjih sedmih dneh več kot 200 potrjenih primerov okužbe s covid-19, v ponedeljek je bilo v ajdovski občini 357, v vipavski pa 91 aktivnih primerov. Vse to ob obravnavah vseh drugih stanj pomeni tudi veliko obremenitev za zdravstvene delavce v ajdovskem zdravstvenem domu, ki se že sicer sooča s pomanjkanjem zdravnikov. Zato je direktor zavoda Egon Stopar pred dnevi občane prosil, naj se po zdravniško pomoč obračajo le v primerih nujnih stanj in neodložljivih zdravstvenih storitev ter jih prosil za razumevanje in potrpežljivost.

Egon Stopar (foto: Alenka Tratnik)

Med boljšimi po precepljenosti

V Občini Ajdovščina je trenutno med starejšimi od 18 let polno cepljenih 70, v Občini Vipava pa 74 odstotkov občanov. Zanimanje za prvo cepljenje se kljub trenutnim epidemiološkim razmeram ne povečuje, ob dnevih cepljenja pride po prvi odmerek od deset do 20 ljudi, več zanimanja je za poživitveni odmerek.

Njegova prošnja je na družbenih omrežjih sprožila tudi negativne komentarje, v smislu, kaj delajo, saj so čakalnice prazne, telefoni zvonijo v prazno, zdravnika ni mogoče priklicati.

Očitki so neutemeljeni

“Smo v težkem času, ko se soočamo z velikim številom okužb, žal tudi v družinah zdravstvenih delavcev. To še dodatno obremenjuje zdravnike in ostale službe, ki nadomeščajo odsotne sodelavce. Realnost je zelo drugačna, kot si jo nekateri očitno predstavljajo. Pripombe, da so čakalnice prazne, so žal, postale že fraza,” odgovarja Stopar.

Egon Stopar, direktor

“V ajdovski in vipavski občini je trenutno najmanj 1500 občanov brez osebnega zdravnika.”

Zdravniki dnevno obravnavajo tudi po 100 pacientov

Direktor dodaja: “Prav zaradi epidemije naročanje na zdravniške preglede organiziramo tako, da se ljudje minimalno zadržujejo v čakalnicah. Naš cilj je, da se pacienti v njih sploh ne srečujejo, zato jih naročamo v razmiku 10 do 15 minut. Med enim in drugim sprejemom zdravnik pogosto opravi še telefonski pogovor, tudi s covidnimi bolniki, ali pa obravnava elektronsko obvestilo za pomoč,” je povedal. Zdravniki dnevno obravnavajo tudi po 100 pacientov, povprečje je med 60 in 70. “Naše medicinske sestre vmes sprejemajo nova naročila, z že naročenimi pred obiskom po telefonu opravljajo protokole o stanju. Vse to vzame čas in pomeni tudi zasedene telefonske linije,” pa je Stopar odgovoril na opazke, da so njihove ambulante za telefonske klice nedosegljive. Besede je podkrepil s podatkom, da se je obseg dela v ambulantah v obdobju od januarja do oktobra letos povečal za 20 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2019. Zaradi velike zasedenosti telefonskih linij v zdravstvenem domu občanom svetujejo uporabo elektronske pošte in spletne aplikacije doZdravnika.si.

Direktor zavoda se strinja, da je trenutna epidemiološka situacija le še razgalila že sicer veliko kadrovsko podhranjenost v ajdovskem zdravstvenem domu, ki jo poskuša reševati, odkar je pred dvema letoma in pol prevzel vodenje zavoda. Situacija je zelo resna, pravi.

Imajo 14 zdravnikov, potrebovali pa bi jih 20

V ajdovski in vipavski občini je 25.000 občanov in če bi upoštevali veljavne normative o številu pacientov na zdravnika, bi potrebovali 20 zdravnikov, 16 za delo v splošnih in ostalih ambulantah ter štiri zdravnike za urgentno službo. Imajo jih 14, od tega sta dve pediatrinji, ostali so zdravniki splošne medicine. Od 14 zaposlenih je ena zdravnica na porodniški, ena zdravnica z družino odhaja na drugi konec Slovenije, en zdravnik se bo upokojil februarja, ena zdravnica je pogoje za upokojitev izpolnila že pred dvema letoma, dva zdravnika vodita veliki ambulanti kljub zdravstvenim omejitvam. Med letoma 2023 in 2025 se bodo upokojili še trije zdravniki.

“Naši zdravniki imajo od 1700 do 2100 opredeljenih pacientov. Devet zdravnikov se ob delu v svoji ambulanti vključuje v službo nujne medicinske pomoči in v nočno dežurstvo ter v dežurstvo prek vikenda. Ena zdravnica poleg svoje ambulante vodi dispanzer medicine dela, en zdravnik ob svoji ambulanti skrbi še za dom starejših občanov. Glede na normative naši zdravniki ne morejo opredeljevati več novih pacientov. To pa po naših podatkih pomeni, da je v ajdovski in vipavski občini trenutno najmanj 1500 občanov brez osebnega zdravnika,” je Stopar osvetlil trenutne razmere.

Kot je poudaril, so jim v izjemno pomoč specializanti, bolje rečeno specializantke, trenutno jih imajo šest, ter pogodbeni sodelavci, ki so jih pridobili iz drugih zdravstvenih zavodov. “A to je le gašenje požara,” opozarja.

Stopar se zaveda, da se pomanjkanja zdravnikov ne bo dalo rešiti čez noč in da so v podobnem položaju kot ajdovski tudi drugi zavodi, zato je že večkrat tudi javno izpostavil, da so nujne sistemske rešitve. Z vodstvom novogoriškega, tolminskega in idrijskega zdravstvenega doma so situacijo pred dnevi znova predstavili svetu regije, predloge sistemskih rešitev pa bodo prek državnega sveta posredovali na ministrstvo za zdravje in na zdravniško zbornico.

“Naši predlogi gredo v več smeri, od skrajšanja postopkov za podelitev licenc zdravnikom iz tujine do drugačne organizacije specializacije, sprememb pri sistemu mentorstva. Predlagamo, da bi pri razpisovanju specializacij bistveno bolj izpostavili specializacije za družinsko medicino. Seveda so tu še ukrepi lokalnega okolja, kot so štipendije, stanovanja, zemljišča za gradnjo, višja izhodiščna plača. Vse, kar lahko zdaj ponudim novemu sodelavcu, je veliko dela, a tudi dobre medosebne odnose in zagotovilo, da bom zanj ali zanjo naredil vse, kar je v moji moči,” je realen direktor.


Najbolj brano