Vzlet kot sinonim novega upanja

Direktor SSG Danijel Malalan med ogledom prenovljenih garderob miljskega gledališča 
Verdi, s katerim bo tržaško gledališče sodelovalo v sklopu programa nove sezone.
Direktor SSG Danijel Malalan med ogledom prenovljenih garderob miljskega gledališča Verdi, s katerim bo tržaško gledališče sodelovalo v sklopu programa nove sezone. 

Letenje. Danes realnost, v davnini stremljenje, ko je letenje vzbujalo in še vedno vzbuja očaranost in obenem strah. A ko govorimo o vzletih v umetniškem smislu, se misel nanaša na vzlete duha, notranje energije, čutenja, čemur se prepuščajo sanjači, filozofi, umetniki, pa tudi alpinisti, ki visoko v gorah iščejo dotik vsemogočnega, vseobsegajočega.

Naj bo geslo Vzlet tudi sinonim za novo upanje, predvsem v tem zgodovinsko zanimivem, a negotovem času, še ne razvozlanem in dešifriranem z družboslovnega in sociološkega vidika. Ta zapletenost, na katero nihče ni imun, ki močno vpliva na življenje posameznika in posledično tudi skupnosti, ki ji pripada, je kljub vsemu vznemirljiva, predvsem za umetnike, ki iščejo nove paradigme in interpretativne izraze.

Naj bo torej tudi v tem smislu letenje na ravno pravšnji višini, a s stremljenjem v najboljše, kar lahko. V SSG bomo poskrbeli za prijeten vzlet, vznemirljivo letenje in varen pristanek, z upoštevanjem vseh predvidenih varnostnih predpisov in ukrepov. Zato se udobno namestite na svoj izbrani sedež, sprostite se in uživajte.

Danijel Malalan, Direktor SSG Trst


Preberite še


Najbolj brano