Koprska policijska uprava ima novega šefa

Koprska policijska uprava ima novega vodjo. Začasno jo vodi Boris Korasa, ki je bil od junija vodja službe generalnega direktorja Antona Olaja.

Boris Korasa (levo) je vajeti Policijske uprave Koper prevzel od 
dosedanjega začasnega vodje Igorja Jadriča. Foto: policija.si
Boris Korasa (levo) je vajeti Policijske uprave Koper prevzel od dosedanjega začasnega vodje Igorja Jadriča. Foto: policija.si

KOPER > Boris Korasa je danes začasno prevzel vajeti Policijske uprave Koper od Igorja Jadriča. Ta je pred tem na tem mestu začasno zamenjal Igorja Ciperleta, ki se je po dveh letih in pol poslovil pred približno dvema mesecema. Novo službo je dobil na policijski akademiji v Tacnu.

Da bo vodenje koprske policijske uprave prevzel Boris Korasa, se je govorilo že ob Ciperletovem odhodu, vendar takrat na generalni policijski upravi niso želeli odgovarjati na vprašanja o tem, koga bodo postavili za direktorja koprske uprave.

Za vodjo Službe generalnega direktorja policije je generalni direktor policije dr. Anton Olaj danes začasno imenoval mag. Danila Jamerja iz vodstva SGDP.

Tako kot Olaj tudi Korasa prihaja z novomeške policijske uprave, bil je komandir v Črnomlju, vodil je tudi oddelek za splošno kriminaliteto v tamkajšnji kriminalistični policiji.

Vmes je v javnost pricurljalo več imen kandidatov, ki naj bi prevzeli vodenje policistov koprske uprave. Med njimi je bil tudi Iztok Jakomin, ki je že bil direktor te uprave, in sicer med letoma 2005 in 2008, ko je odstopil. Takrat je pojasnil, da zaradi osebnih razlogov.

Službo je takoj našel na Rižanskem vodovodu, najprej je bil tehnični direktor, nato vodja kontrolnega organa, zdaj pa je v pokoju. Po naših informacijah so za Jakomina že opravili varnostno preverjanje, vmes se je spremenila tudi policijska zakonodaja, ki naj bi olajšala vnovično zaposlitev kadrov, ki so policijske vrste zapustili.

Dnevnik je že pred časom poročal tudi o Jakominovem poslovnem sodelovanju z rusko podjetnico Ekaterino Solomentsovo, znano po nekaterih večjih nepremičninskih poslih v Istri, zlasti v piranski občini. Nekatere transakcije na računih podjetij obeh naj bi po poročanju medijev preverjal tudi urad za preprečevanje pranja denarja. Jakomina za pojasnila nismo uspeli priklicati na znano številko.


Najbolj brano