Zakaj je postajališče brez klopce in nadstreška?

“Avtobusno postajališče pri zdravstvenem domu v Postojni je zelo lepo in priročno, ampak brez nadstreška in klopce,” je opozoril bralec iz Postojne, ki se je na naše uredništvo obrnil v želji, da bi postajališče opremili tako, da bi bilo uporabnikom bolj prijazno. Na občini odgovarjajo, da so klop pred zimo odstranili, potniki pa se ob slabem vremenu v zavetje lahko umaknejo v bližnji vetrolov zdravstvenega doma.

Na postojnski občini pojasnjujejo, da so klop na avtobusni postaji 
pri zdravstvenem domu, tako kot drugje po mestu, pred zimo 
odstranili. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Na postojnski občini pojasnjujejo, da so klop na avtobusni postaji pri zdravstvenem domu, tako kot drugje po mestu, pred zimo odstranili. Foto: Katja Kirn Vodopivec

POSTOJNA > “Ker javni mestni prevoz uporabljajo predvsem starejši in verjetno tudi bolni, bi jim gotovo prav prišla nadstrešek za zavetje ob slabem vremenu in klop za krajši počitek, medtem ko čakajo na prihod avtobusa,” pravi Jože Š. iz okolice Postojne, ki ga je zmotilo, da avtobusno postajališče pred postojnskim zdravstvenim domom nima klopce in nadstreška.

Na Občini Postojna pojasnjujejo, da je avtobusno postajališče pri zdravstvenem domu opremljeno s klopco, ki pa so jo, tako kot ostale klopi po mestu, odstranili pred prihajajočo zimo. “Res pa postajališče nima nadstrešnice. To pa zato, ker je na samem postajališču vhod v Zdravstveni dom Postojna z velikim vetrolovom, kamor se čakajoči lahko umaknejo pred vetrom in dežjem,” je še povedala direktorica občinske uprave Marina Rebec.

Kot je še pojasnila, so postajališča po Postojni, kjer ustavlja mestni avtobus, opremljena različno, “odvisno od zadostnega prostora na in ob pločnikih ter cestiščih. Kjer je to možno, so postajališča opremljena s čakalnicami, klopmi, koši za odpadke in voznimi redi, kjer pa smo prostorsko najbolj omejeni, so postavljene samo označevalne table z voznim redom in košem za smeti.”

Javni mestni prevoz v Postojni sicer zjutraj uporablja precej mladih, ki se z avtobusom odpeljejo v šolo, med tednom pa ga uporabljajo predvsem starejši občani, še ugotavljajo na občini.


Najbolj brano