Trajnostna mobilnost v praksi

Vipavski Križ se je pred dnevi pridružil naseljem na Goriškem, v katerih je Regijska razvojna agencija Severne Primorske kot projektna partnerica v okviru projekta EnerNETMob že postavila polnilna mesta za električne avtomobile.

 Foto: Občina Ajdovščina
Foto: Občina Ajdovščina

VIPAVSKI KRIŽ > Polnilnico bo vzdrževala Občina Ajdovščina, kjer so pridobitev ocenili kot dobrodošlo dodatno storitev za domačine in obiskovalce. V slikovitem srednjeveškem mestecu se v kratkem obeta tudi polnilna postaja z avtomatizirano izposojo koles.

Občina in LAS Vipavska dolina namreč sodelujeta v operaciji Kolesarska veriga na podeželju, ki povezuje dvanajst lokalnih akcijskih skupin in 29 občin v skupno trajnostno mobilno zgodbo, Ajdovci pa bodo postaje namestili še v MKC Hiša mladih in na Kmetiji Rebkovih v Lokavcu. Za vsako postajo bodo kupili tri e-kolesa, vzpostavili bodo tudi aplikacijo za avtomatizirano izposojo koles. E-kolesa in polnilnice bodo uporabnikom na voljo spomladi. Na občini ocenjujejo, da bo novost pomembna za turistični razvoj in nadgradnjo športno rekreativne ponudbe, z njo pa želijo okrepiti tudi dnevno kolesarjenje na delo ali po opravkih.


Najbolj brano