Kraševec, ki je povzročil tragično nesrečo, priznal krivdo

Kraševec, ki je sredi januarja leta 2019 povzročil hudo prometno nesrečo med Dornberkom in Branikom, v kateri je življenje izgubila 65-letna Novogoričanka, po mesecu in pol pa še njen 74-letni mož, je krivdo za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti pred dnevi na sodišču priznal. Namesto da bi odsedel 15 mesecev zaporne kazni, bo opravil 910 ur dela v splošno korist.

Povzročitelj  nesreče, ki je vzela življenje zakoncev iz Nove Gorice, je krivdo  na sodišču  priznal.
Povzročitelj nesreče, ki je vzela življenje zakoncev iz Nove Gorice, je krivdo na sodišču priznal.  

NOVA GORICA > Silovito čelno trčenje, ki se je zgodilo pred dobrima dvema letoma in pol na regionalni cesti med Dornberkom in Branikom pri Steskah, je bilo usodno 65-letno sopotnico v renault meganu, njen soprog, ki je tistega dne vozil, pa je v nesreči utrpel tako hude poškodbe nog, da je zaradi njih v bolnišnici umrl v začetku marca leta 2019.

Tragično nesrečo je povzročil takrat 21-letni voznik črnega audija A3 Klemn Bohinc iz okolice Sežane, ki je pri trku utrpel poškodbe prsnega koša. Novogoriško tožilstvo mu je po preiskavi, ki je trajala dve leti, očitalo povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri sta življenje izgubila zakonca iz Nove Gorice.

Pred dnevi so na novogoriškem okrožnem sodišču razpisali predobravnavni narok, na katerem se je sodišče seznanilo s sporazumom o priznanju krivde, ki ga je 24-letni Kraševec sklenil s tožilstvom ter tako priznal krivdo za očitke iz obtožbe. Tožilstvo je zanj predlagalo 15-mesečno zaporno kazen, ki pa bi jo lahko odslužil na alternativen način - z delom v splošno korist. Poleg tega je predlagalo tudi polletno prepoved vožnje motornih vozil B kategorije.

Sodnik Igor Majnik je ob razglasitvi sodbe pojasnil, da je mladega voznika usodnega dne zaradi prehitre vožnje na cesti pri Steskah v desnem ovinku, na mokrem in spolzkem cestišču, zaneslo na nasprotno stran ceste, po kateri je takrat pravilno z meganom pripeljal 74-letni voznik iz Nove Gorice. Avtomobila sta čelno trčila, megana pa je odbilo v zrak, da je z zadnjim delom obstal na odbojni ograji. “Kljub olajševalnim okoliščinam, med katerimi imamo priznanje krivde in prazen kazenski list, kar pomeni, da še ni bil obsojen zaradi kaznivih dejanj, poleg tega pa še ni bil kaznovan zaradi prometnih prekrškov, pa ni moč spregledati posledic prometne nesreče,” je dodal sodnik v obrazložitvi sodbe.

Sledil je predlogu tožilstva in 24-letniku izrekel 15 mesecev zapora. Namesto prestajanja kazni za zapahi pa bo lahko v dveh letih opravil 910 ur dela v splošno korist. Zaradi stranske kazni, ki mu jo je izreklo sodišče, pol leta tudi ne bo smel voziti avtomobila.


Najbolj brano