Na spletni delavnici o nasilju v družini

Na koprski policijski upravi danes pripravljajo spletno preventivno delavnico, na kateri bodo govorili o nasilju v družini.

 Foto: Facebook/PolicijaKP
Foto: Facebook/PolicijaKP

KOPER > Nasilje je v družbi pogosto še vedno tabu tema, v veliki meri je prikrito, poudarjajo na koprski policijski upravi. Najpogosteje so žrtve nasilja ženske in otroci. Prav družina pa je velikokrat najbolj nevaren kraj.

“Na delavnici bomo govorili o prepoznavanju nasilja, pa tudi o zgrešenih predstavah o nasilju v družini. Izpostavili bomo dileme v zvezi s prijavljanjem ter vlogo policije, postopke in ukrepe, na primer prepoved približevanja,” so napovedali na koprski policijski upravi.

Delavnica bo v živo danes ob 17. uri. Na njej bosta sodelovala kriminalistični inšpektor Cvetko Kokalj iz koprskega sektorja kriminalistične policije in policistka Aleksandra Norbedo s koprske policijske postaje.

V preventivni delavnici lahko prek aplikacije zoom sodelujejo vsi, ki jih kaj zanima s tega področja. Policistoma se lahko pridružijo tudi anonimno, brez slike, vprašanja pa jima bodo lahko postavljali tako neposredno kot v klepetalnici.


Najbolj brano