Poostren nadzor izvajanja pogoja PCT tudi v javnem potniškem prometu

Zaradi slabšanja epidemioloških razmer v državi inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo poostreno nadzirajo izvajanje pogoja PCT v javnem potniškem prometu. V primeru ugotovljenih kršitev bodo inšpektorji ukrepali v skladu s pristojnostmi, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.

Zaradi slabšanja epidemioloških razmer v državi inšpektorji 
poostreno nadzirajo izvajanje pogoja PCT  v javnem potniškem 
prometu. Foto: Leo Caharija
Zaradi slabšanja epidemioloških razmer v državi inšpektorji poostreno nadzirajo izvajanje pogoja PCT v javnem potniškem prometu. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > "Le z doslednim upoštevanjem pogoja PCT lahko skupno pripomoremo k obvladovanju epidemije covida-19, zato tako izvajalce kot uporabnike storitev pozivamo k odgovornemu ravnanju in spoštovanju predpisanih ukrepov," so v sporočilu o izvajanju nadzora zapisali na ministrstvu za infrastrukturo.

Poostren nadzor so že konec minulega tedna izvajali tudi Zdravstveni inšpektorat RS in Finančna uprava RS. Sklep o poostrenem nadzoru nad spoštovanjem pogoja PCT so sprejeli na četrtkovi seji inšpekcijskega sveta, ki jo je vodil minister za javno upravo Boštjan Koritnik.


Najbolj brano