Tržaški pristaniški delavci ne bodo več sodelovali na protestih

Po včerajšnjem napetem dogajanju v tržaškem pristanišču, ko so policijske enote z vodnim topom in solzivcem spodile protestnike izpred vhoda tržaškega pristanišča, je prišlo danes do preobrata.

Po včerajšnjem napetem dogajanju v tržaškem pristanišču, ko so 
policijske enote z vodnim topom in solzivcem spodile protestnike 
izpred vhoda tržaškega pristanišča, je prišlo danes do preobrata. Foto: FOTODAMJ@N
Po včerajšnjem napetem dogajanju v tržaškem pristanišču, ko so policijske enote z vodnim topom in solzivcem spodile protestnike izpred vhoda tržaškega pristanišča, je prišlo danes do preobrata. Foto: FOTODAMJ@N

TRST > Odbor tržaških pristaniških delavcev CLPT, ki je v Trst priklical protestnike iz cele Italije, se umika s protestov, poroča Primorski dnevnik. “Zaradi zadnjih sprememb ne nameravamo več sodelovati pri shodih proti covidnemu potrdilu,” so sporočili. Odbor tržaških pristaniških delavcev ne bo del novoustanovljenega Odbora 15. oktobra, ki so ga protestniki uradno predstavili danes dopoldne. Zapuščajo tudi Stefana Puzzerja, ki je še pred nekaj dnevi bil njihov vodja in je zdaj glasnik novega odbora. Zahvalili so se mu in mu voščili vso srečo. CLPT bo vsekakor vztrajal pri svojem boju proti covidnemu potrdilu, so še dodali po poročanju Primorskega dnevnika.


Najbolj brano