Na prehodu za pešce trčil v pešca

85-letni domačin je včeraj ob 17.50 peljal od Sežane proti Fernetičem, ko je na prehodu za pešce spregledal 56-letnega pešca in trčil vanj. Pešec se je pri tem laže poškodoval, odpeljali so ga v Splošno bolnišnico Izola. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, pešcu pa 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Na Policijski postaji Koper je domačinka prijavila, da so ji vlomili v osebni avto in ukradli denarnico z dokumenti in gotovino.

Pijana med prehitevanjem oplazila drugo vozilo in peljala naprej

Policisti so sinoči ob 19.20 prejeli prijavo, da je na hitri cesti pri Škofijah med prehitevanjem voznik avtomobila oplazil vozilo prijavitelja, zatem pa peljal naprej proti Tinjanu, kjer je končno tudi ustavil. Policisti so ugotovili, da je avtomobil vozila 37-letnica, ki ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozila je po H5 iz Kopra proti Škofijam po levem prometnem pasu in prehitevala avto, ki ga je vozil 31-letnik. Prehitevala je na premajhni bočni razdalji, zato je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali. Zatem je nadaljevala vožnjo do izvoza Škofije. Oškodovanec ji je sledil in ji z lučmi nakazoval, naj se ustavi, kar je povzročiteljica tudi storila po približno dveh kilometrih. Sledi ji obdolžilni predlog.

Štirje trčili v podstavek količka

Na avtocesti pred predorom Kastelec (proti Kopru) so sinoči štiri vozila trčila v podstavek razmejitvenega količka na delovišču. Na vseh vozilih so poškodovali sprednjo desno pnevmatiko. Količek je bil premaknjen in je stal na voznem pasu. Četrti udeleženki, stari 64 let, je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog. Dve vozili je odpeljala avtovleka, dva voznika pa sta sama zamenjala pnevmatiko in nadaljevala vožnjo.

En pijan vozil moped, drugi avto

V Izoli so policisti sinoči ob 23.20 na Mladinski ulici ustavili 56-letnega voznika mopeda, ki mu je alkotest pokazal 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog.

Ob 23.40 pa so na Veluščkovi ustavili 26-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 077 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 14 ilegalnih migrantov. Pri Jelšanah so obravnavali štiri Sirce, pri Podpeči štiri Irance, v Ilirski Bistrici Albanca, v Dolnjem Zemonu dva državljana Kosova, pri Jelšanah pa tri Pakistance.

Poškodoval traktor

Neznani storilec je v Ložah poškodoval kabla akumulatorja in alternatorja na traktorju. Povzročil je za približno 30 evrov škode. Oškodovanec ni podal predloga za pregon kaznivega dejanja.

Znesel se je nad avtomobilom

Nekdo je v Šempetru pri Gorici poškodoval vrata parkiranega avtomobila. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

V brežino in na streho

Voznica avtomobila je včeraj malo pred 13. uro peljala iz Mosta na Soči proti Tolminu. Ko je pripeljala v blagi levi pregledni ovinek, je iz neznanega razloga zapeljala desno čez robnik in trčila v travnato brežino. Avto je odbilo na vozišče in prevrnil se je na streho. Voznica se ni poškodovala, reševalci so jo preventivno odpeljali na pregled v Zdravstveni dom Tolmin. Policisti ji bodo izdali plačilni nalog. Pomoč policistom PP Tolmin in reševalcem na kraju so nudili gasilci PGD Tolmin.

Trčenje v krožišču

Starejši voznik je včeraj malo po 15. uri vozil iz Predela proti Bovcu. Zapeljal je v krožišče za Mangartsko sedlo in trčil v desni bok avtomobila, ki ga je pravilno vozila voznica. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Z avtom v betonsko ograjo in na streho

44–letni voznik avtomobila je sinoči malo po 21.30 vozil po hitri cesti iz Sela proti Ajdovščini. Blizu Vipavskega Križa, na ravnem delu ceste, ni vozil po sredini prometnega pasu. Nenadoma zapeljal v desno in trčil v betonsko ograjo. Vozilo je odbilo v levo, nato se je prevrnilo na streho, preko obeh smernih vozišč drselo v smeri vožnje in se ustavilo na prehitevalnem pasu. Poleg novogoriških prometnih policistov so na kraju posredovali gasilci GRC Ajdovščina, ki so zavarovali kraj nesreče in nudili pomoč reševalcem. Alkotest je vozniku pokazal, da vozil pijan (nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Po nudeni oskrbi so laže poškodovanega voznika reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pijan za volanom

Prometni policisti so sinoči v Kromberku ustavili voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom.


Najbolj brano