2,25 milijona za dve nadstropji

“A vas nič ne zanima, da smo kupili objekt? Sem mislil, da vas to zanima,” je pred novo stavbo koprske marine danes dejal notranji minister Aleš Hojs, potem ko je najprej moral odgovarjati na vprašanja o posnetkih pogovora med njegovim kolegom Andrejem Vizjakom in Bojanom Petanom.

Aleš Hojs Foto: STA
Aleš Hojs Foto: STA

KOPER > Aleš Hojs je danes v Kopru podpisal pogodbo o nakupu dveh nadstropij nove stavbe, v kateri zdaj že domuje Uprava za pomorstvo.

Vanje naj bi se približno v letu dni preselilo moštvo pomorske policije in del vodstva policijske uprave z direktorjem na čelu. Minister je povedal, da bo za dve nadstropji ministrstvo plačalo 2,25 milijona evrov.

Na vprašanje, kaj pa preostali del policijske uprave, ki se sooča s še večjo prostorsko stisko, je Hojs dejal, da so se s koprskim županom že pogovarjali, da bi ministrstvo kupilo stavbo novega zdravstvenega doma, vendar je minister ocenil, da je zahtevana cena v tem trenutku previsoka. “Druga, precej simpatična rešitev, se nam odpira v Izoli. Bomo videli, kje bodo prostori cenejši. Zdaj imamo ti dve možnosti, morda pride na vrsto še katera, pa se bomo potem odločili,” je dejal. Dodal je še, da bo ministrstvo prihodnji teden objavilo razpis za novo policijsko plovilo.


Najbolj brano