V čelnem trčenju dva laže poškodovana

V včerajšnjem čelnem trčenju avtomobilov izven naselja Doblar sta se laže poškodovala oba voznika.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

DOBLAR > 27–letni voznik avtomobila je okrog 13.20 vozil po glavni cesti iz Doblarja proti Ročinju. Izven naselja Doblar, v ostrem desnem in nepreglednem ovinku v klancu navzgor, ni prilagodil hitrosti vožnje. Zapeljal je čez neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno po svoji strani pripeljal 42-letni voznik avtomobila.

27-letnik je čelno trčil v drugo vozilo. Po trčenju sta oba avtomobila obstala na levem smernem vozišču, gledano v smeri Ročinja, obrnjena vsak v svojo smer vožnje. Iz Policijske uprave Nova Gorica so sprva sporočili, da sta se v prometni nesreči oba voznika, ki sta ostala ukleščena v pločevini, predvidoma huje poškodovala. Kasneje so sporočili, da sta utrpela lažje poškodbe.

Na kraju so poleg policistov posredovali gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca po nudeni oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

O prometni nesreči s hudimi poškodbami so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometni policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže poškodb zoper 27-letnega povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.


Najbolj brano