V novi številki Primorskih novic preberite

Z nizkimi temperaturami se pričenja tudi kurilna sezona. Medtem ko se dražijo energenti, je vse bolj slišati pozive k pomoči tistim, ki si že tako težko privoščijo plačilo položnic za ogrevanje in elektriko. Nekaj spodbud na tem področju že obstaja, od brezplačnega energetskega svetovanja do konkretnih finančnih spodbud.

Energetska revščina narašča tudi v Sloveniji. Foto: Tina M. Valenčič
Energetska revščina narašča tudi v Sloveniji. Foto: Tina M. Valenčič

“Poklicani smo k sožitju”

“Spomin na naše žrtve nas spodbuja, da bomo tudi mi stopili na pot novega sožitja in pomiritve, da ustvarimo družbo novega prijateljstva in tovarištva,” je na sveti maši za padle partizane in ostale v smrt odpeljane med drugo svetovno vojno poudaril pater Bogdan Knavs.

Marko Tišma na vrh Istrabenz Turizma

Nadzorniki so izbrali novega predsednika uprave. Družbo začasno vodi dvojec Vesel-Buležan.

Brda so navdih za življenje, ne le za ustvarjanje

V 17 umetniških ambasadah na različnih krajih v Brdih in Vipavski dolini so prejšnji teden ustvarjali umetniki z različnih koncev sveta.

Boris Podrecca: “Grando je kakovost”

Skladišče Grando, nedavno neugledna stavba, danes pa prenovljen prireditveni prostor, je bilo prizorišče praznovanja piranskega občinskega praznika. Poseben poklon je šel častnemu občanu Občine Piran Borisu Podrecci.

Našli še enajst kršitev

Člani Civilne pobude za spoštovanje dediščine Dutovelj so našteli kar enajst novih kršitev pri obnovi središča kraja.

Šibka točka so komunikacije

Sto ljudi je reševalo voznika iz zmečkane kabine tovornjaka in preprečilo velik požar - v koprskem pristanišču so izpeljali vajo Luka 2021.

Pen je pomagal tudi Kosmaču in Bevku

Slovenski center Pen in Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica sta v Novi Gorici pripravila okroglo mizo z naslovom Sto let Mednarodnega Pena - 1921-2021.


Najbolj brano