Koprsko podjetje Ensol 360 je letošnja Gazela primorsko-notranjske regije

Družba Dnevnik je v sodelovanju s Primorsko gospodarsko zbornico izpeljala šesti regijski dogodek letošnjega izbora Gazela. Priznanje Gazela primorsko-notranjske regije 2021 je prejelo podjetje Ensol 360, ki ga vodi Jernej Čopi. Drugi dve nominirani podjetji za priznanje sta bili podjetji Klančar žerjavi in Metalimpex.

Direktor Ensola 360 Jernej Čopi ob prevzemu priznanja Foto: Tomaž Primožic/FPA
Direktor Ensola 360 Jernej Čopi ob prevzemu priznanja Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Podjetje Ensol 360 je bilo ustanovljeno leta 2013. V manj kot desetletju so se iz podjetniške ideje razvili v globalnega voditelja v niši večnivojskih karting stez. S tem so slovenskemu okolju ustvarili blizu 30 novih delovnih mest.

Iz priložnosti, ki so jih videli v karting industriji, so postali dobavitelj najvarnejšega absorbcijskega sistema na trgu, najkompleksnejših večnivojskih stez na trgu, zgradili so 10 največjih večnivojskih pokritih stez v ZDA.

Komisijo je še zlasti prepričalo, da je podjetje v koronskem letu 2020 kljub nihaju in vlaganju v preobrazbo poslovnega modela zadržalo dobičkonosno poslovanje in nadpovprečno dodano vrednost na zaposlenega. Pogumno, podjetno in preudarno podjetje, je ocenila komisija. Priznanje je sprejel direktor Jernej Čopi.

Gazela, ki letos obeležuje 21 let obstoja, je najstarejši, največji in trajnostno zasnovan projekt promocije najboljših najhitreje rastočih slovenskih podjetij. Projekt najboljših med najhitreje rastočimi in bonitetno odličnimi slovenskimi podjetji je letos pripravljen v obliki šestih regionalnih in dveh nacionalnih dogodkov, so zapisali v Dnevniku.

Najbolj brano