60-letniku v Portorožu policisti zasegli naboj s šibrami

Danes zjutraj so v Portorožu policisti zasegli moped 60-letnemu domačinu. Hitri test za prepovedane droge je bil pozitiven na kokain in benzodiazipin. Policisti so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Izdali so mu plačilni nalog, sledi mu tudi obdolžilni predlog ter hitri postopek, ker so mu med postopkom policisti zasegli tudi naboj s šibrami.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > Včeraj popoldne so policisti v naselju Most na Soči obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri sta bili udeleženi dve vozili (avtobus in osebni avtomobil). Po sedaj zbranih podatkih je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil pred avtobusom, z glavne ceste zavijal desno. Ker v prvem poskusu voznik avtomobila ovinka ni izpeljal, je zapeljal vzvratno in trčil v desni bočni del avtobusa. V prometni nezgodi je nastala materialna škoda. Po trčenju je s kraja odpeljal, ne da bi vozniku avtobusa nudil ustrezne podatke oziroma o nezgodi obvestil policiste. Policisti so kasneje starejšega voznika avtomobila izsledili, čaka ga ustrezen ukrep.

Vlomilec na območju Ajševice

Včeraj popoldne so policisti na območju Ajševice obravnavali vlom skozi glavni vhod v eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš v času krajše odsotnosti stanovalcev. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec vlomil in nato pregledal notranje prostore. Ukradel je verižice, prstan, ženski uri ... Storilec je povzročil za približno 1200 evrov škode.

Neznanec vlomil v trgovini in kradel gotovino

Prav tako so policisti včeraj obravnavali vlom v dve trgovini v Novi Gorici. Neznani storilec je s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi zaklenjena vrata trgovine in ukradel nekaj gotovine. Zatem je vstopil še v drugo trgovino, kjer je iz registrske blagajne odvzel še nekaj gotovine.

Kraji v Ankaranu in Kopru

V Ankaranu je nekdo vlomil v parkirano vozilo, iz katerega je ukradel ključe in dokumente vozila. V Kopru pa je nekdo s parkiranega vozila ukradel katalizator.

Vijugal po cesti

Ob 21. uri so policisti prejeli klic očividca, ki je povedal, da od Bertokov proti Kopru vijuga osebni avto. Policisti so izsledili 62-letnega voznika in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.


Najbolj brano