Zbrali in razdelili bodo rabljena in nova otroška oblačila

Na pobudo Lions cluba Koper-Capodistria te dni na več istrskih šolah in v pritličju Radia Capris rastejo kupi rabljenih otroških oblačil. Akcija se bo sklenila jutri, zbrana oblačila pa bodo nato skupaj z novimi, ki jih bo podarila trgovina BluKids Koper, ponudili v menjavo oziroma prevzem prihodnji četrtek med 15. uro in 18.30 v prostorih vrtca Škofije.

Pred dvema letoma so zbrali in razdelili kar 2500 kosov otroških 
oblačil. Foto: Jaka Jeraša
Pred dvema letoma so zbrali in razdelili kar 2500 kosov otroških oblačil. Foto: Jaka Jeraša

ISTRA > Prav takšno dobrodelno akcijo podarjanja otroških oblačil in obutve je Lions club Koper-Capodistria uspešno izpeljal že pred dvema letoma in vanjo pritegnil veliko šol. Tedaj so zbrali in razdelili več kot 2500 kosov oblačil. V lanskem letu akcije zaradi epidemije ni bilo, letos so se odločili, da jo pod sloganom “Podari, kar ti v omari stoji in se obleci tudi ti!” znova izpeljejo, saj so zanjo prejeli veliko pobud, pravi njen organizator Miha Gašper iz Lions cluba Koper-Capodistria..

V četrtek, 21. oktobra, bodo zbrana oblačila na voljo v prostorih Vrtca Škofije. Med 15. uro in 18:30 si bo lahko vsak izbral in odnesel poljubno število kosov oblačil (ne glede na to, če je sodeloval pri zbiranju). “Na ta način želimo čim več otrokom zagotoviti oblačila, obenem pa tudi spodbuditi menjavo oziroma ponovno uporabo oblačil, kar pripomore k manjši potrošnji,” dodaja Gašper.

Oblačila, ki bodo ostala nerazdeljena, bodo predali društvu Palčica pomagalčica ter ostalim dobrodelnim organizacijam.


Najbolj brano