Šarčevih ni bilo v Marezige

Včeraj so se predstavniki stranke LMŠ z Marjanom Šarcem na čelu mudili v Kopru, kjer so najprej obiskali Primorsko gospodarsko zbornico, nato sedež Mestne občine Koper in na koncu še Rižanski vodovod, izpustili pa so kosilo v Marezigah.

“Marezige so simbol upora in, če nekdo relativizira to zgodbo, tam 
nas ne bo,” je ob obisku v Kopru dejal Šarec.
“Marezige so simbol upora in, če nekdo relativizira to zgodbo, tam nas ne bo,” je ob obisku v Kopru dejal Šarec. 

KOPER > “Ko sem v soboto v prispevku slišal gostilničarja, da tudi mi pridemo, sem rekel: A res? Nisem vedel, kje so naši rezervirali in takoj sem odreagiral. Jasno je, da mi na tak kraj ne moremo iti. Če so za nekoga vsi isti, za nas niso. Marezige so simbol upora in, če nekdo relativizira to zgodbo, tam nas ne bo. Je še veliko drugih gostiln,” je dejal Šarec v Kopru.

Po njegovem mnenju je bilo v soboto sicer nezaslišano, da je strankarski shod varovala posebna enota policije, predvsem pa da “stranka pride izzivat na nek sveti kraj, če se lahko tako izrazim, kjer vemo, da so bili antifašisti in je bila ta borba zelo prisotna in potem ravno tam še postavijo šotor, v posmeh tistim, ki so se borili za svobodo”.

Predstavniki stranke LMŠ so se na Primorski gospodarski zbornici pogovarjali o Luki Koper in končnem začetku gradnje drugega tira, ki bi ga po mnenju Šarca potrebovali že pred 25 leti, saj zaradi odlašanja s tem projektom Luka Koper izgublja svojo konkurenčno prednost.

Pogovarjali so se tudi o regionalizaciji, kjer se primorska gospodarska zbornica zavzema za enotno primorsko regijo. LMŠ se po besedah Šarca zavzema za ustanovitev pokrajin, a v čim manjšem številu, da se ne bi ponovila zgodba z občinami. “Največje število, ki je sprejemljivo za nas, je število škofij na Slovenskem,” je dejal Šarec. Beseda pa tekla tudi o vodnem viru za slovensko Istro in projektu Suhorca: “Bistveno je, da Koper pride do vode. Nek konsenz bo treba najti. Taka trenja so povsod po Sloveniji,” je še povedal prvak stranke LMŠ.


Najbolj brano