Iz frizerskega salona odnesli denar in kodralnik za lase

Prav tako so policisti danes zjutraj obravnavali vlom v poslovne prostore frizerskega salona na Goriškem. Po prvih podatkih je neznanec iz notranjosti ukradel nekaj denarja in kodralnik za lase. S tem je oškodovancu povzročil škodo v višini približno 160 evrov. Tudi ta primer novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Včeraj popoldne so policisti obravnavali vlom v hišo na območju Podnanosa. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec pred kratkim vlomil skozi kopalniško okno v pritličju in pregledal notranjost. Storilec je kasneje kraj zapustil, ne da bi si karkoli prilastil. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlom v trgovino mu je spodletel

Danes dopoldne je bila policija obveščena o poskusu vloma skozi vhodna vrata v eno od trgovin v Novi Gorici, vendar je bil neuspešen. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz lokala ukradel denar

Danes zjutraj so policisti v Kromberku obravnavali vlom v enega od tamkajšnjih gostinskih lokalov. Ugotovili so, da je neznanec vlomil skozi pritlično okno in pregledal notranjost. Ukradel je manjšo vsoto denarja. Primer novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Avtomobila sta trčila

Danes ob 7.57 je bila policija obveščena o prometni nesreči na glavni cesti Plave-Solkan, kjer je prišlo do trčenja med avtomobiloma. Po sedaj zbranih podatkih je 56-letni voznik avtomobila vozil iz naselja Plave proti Solkanu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem preglednem ovinku zapeljal levo na nasprotni vozni pas, kjer je z vozilom čelno trčil v nasproti vozeče osebno vozilo. V prometni nezgodi je nastala škoda, nihče pa se ni poškodoval. Policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška izdali plačilni nalog.

S kombijem zadel peško

Danes ob 8.54 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in peška. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo na dostavni poti pri enemu od tamkajšnjih blokov, kjer je voznik kombija med vzvratno vožnjo na omenjeni dostavni poti zadel peško. Teža poškodb še ni ugotovljena, zoper povzročitelja prometne nesreče bo podan ustrezen ukrep.

Vozili so pijani

Danes ob 2.45 so policisti v Novi Gorici ustavili 24-letnega voznika avtomobila, državljana Italije, in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj ob 12. uri so policisti v Dekanih ustavili 53-letnega domačina, voznika avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na Kozini so ob 17.40 ustavili voznika avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj ob 23.45 so na Belvederju ustavili 68-letnega voznika avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,94 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Divjad na cesti

Policisti so včeraj in danes na cestah na Severnem Primorskem obravnavali več primerov povoženja divjadi. Včeraj se je šest nesreč zgodilo na območju naslednjih naselij: Črniče, Šempas, Ročinj, Branik, Reka na Cerkljanskem in v Plavah, danes pa so obravnavali še povoženje divjadi na območju Čiginja na Tolminskem.

Ukradli bakreni žleb

V Divači je nekdo s strehe čistilne naprave ukradel bakreni žleb, dolg 13 metrov.

Pešec se je laže poškodoval

Včeraj ob 15. uri je 78-letna voznica avtomobila v Sežani pred prehodom za pešce spregledala 51-letnika, ki je pravilno prečkal cesto po prehodu za pešce, in trčila vanj. Ta je padel in se laže poškodoval. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Ukradli so puloverje

Včeraj popoldne so v eno od trgovin v Portorožu skupaj vstopili trije moški in ženska, ki so si ogledovali oblačila. Eden je takoj po tatvini oblačil stekel iz trgovine, druge je zaposlena zalotila na blagajni in so prav tako zbežali z ukradenimi artikli. Ukradli so več puloverjev.

Pijan moški se je vedel nedostojno

Iz enega od hotelov na območju Kopra so poklicali policijo, saj so imeli težave z moškim pod vplivom alkohola. Policisti so ugotovili identiteto 49-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel tudi do policistov in ni upošteval zakonitih ukazov, zato so ga pridržali.

Sumijo, da je moped predelan

Zvečer so v Kopru ustavili 14-letnega voznika mopeda. Obstaja sum, da je moped predelan, zato so ga zasegli in odredili izredni tehnični pregled.

Ukradli kolo z motorjem

V Luciji je nekdo ukradel zaklenjeno kolo z motorjem znamke hanglong, tip 50QT-21, z nameščeno registrsko tablico KP DG-86, vredno 500 evrov.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjih 24 urah obravnavali 24 ilegalnih migrantov.


Najbolj brano